Waar gebruik je lithium vet voor?

Waar gebruik je lithium vet voor?

Eurol® Wit Lithium EP 2 vet is speciaal ontwikkeld voor de smering van rol- en kogellagers onder omstandigheden waar EP toevoegingen vereist zijn. Het heeft een uitmuntende oxidatiebestendigheid en slijtagewerende eigenschappen. Tevens is het waterafstotend en biedt goede weerstand tegen corrosie.

Welk vet voor kogellager?

De basisolie in vet is meestal minerale olie, want deze zijn geschikt voor de meeste toepassingen. Voor toepassingen in hoge of lage temperaturen wordt een synthetische olie gebruikt als basisolie. Synthetische olie is niet gebaserd op aardolie.

Welk vet voor racefiets?

Gebruik speciale teflon fietsolie omdat deze vuilwerend en waterafstotend is. Bij Shimano verkopen ze smeerolie die bovendien zorgt voor mindere wrijving en roestvorming tegengaat. Bij Shimano is ook ‘Droog smerende olie’ verkrijgbaar die binnen dringt in de bewegende delen.

Welk vet voor MTB?

wd40 voor als je fiets lang nat is geweest of buiten heeft gestaan. zuurvrije vaseline om dinge te monteren, kettingolie (pedro’s) voor de ketting.

Welk smeervet gebruiken?

Bij een toepassing met een hoge snelheid en een lage temperatuur kunt u het beste kiezen voor een smeermiddel met een lage viscositeitswaarde. Wanneer de toepassing een zware belasting en hoge temperatuur heeft, dan kiest u een hoge viscositeitswaarde.

Wat is lithium vet?

Eurol White Lithium EP 2 vet is speciaal ontwikkeld voor de smering van rol- en kogellagers onder omstandigheden waar EP toevoegingen vereist zijn. Het toont uitstekende stabiliteit, oxidatie en anti-slijtage eigenschappen. Het vet is waterafstotend en biedt goede weerstand tegen corrosie.

Waarmee kogellagers smeren?

Er is echter een WD-40 variant die wel geschikt is voor het smeren van je lagers, namelijk de WD-40 Specialist Smeerspray. Deze smeerspray is vervaardigd met een goedje genaamd PTFE (polytetrafluorethyleen), ook wel bekend onder de merknaam Teflon.

Welk vet voor kunststof tandwielen?

Een voorbeeld van een toepassing waar je daarbij op moet letten zijn kunststof tandwielen. Bij zo’n toepassing is HHS Grease aan te raden. Dit smeermiddel staat namelijk bekend om zijn uitstekende materiaal verdraagzaamheid.

Welk Lagervet racefiets?

Als je industrielagers gaat open maken en er vet bij wil stoppen of voor conus-cup lagers. Voor ti-op-ti verbindingen. Voor ti-op-staal/alu kun je gewoon montagevet gebruiken. Bestaat vooral uit oplosmiddel en is het absoluut ongeschikt om wat dan ook te smeren.

Welk Kettingvet fiets?

Standaard smeerolie, zoals Dry Weather Lube van Cyclon, zijn uitermate geschikt voor fietsers die vooral verwachten te fietsen in droge omstandigheden. Dit type smeermiddel is betaalbaar, smeert de ketting goed en trekt nauwelijks vuil aan.

Welk vet voor Freehub?

Ja, dat blauwe vet. Goed spul, en watervast.

Waarmee trapas smeren?

Smeermiddel. Voor het smeren van de trapas is het belangrijk dat dit wordt gedaan met smeermiddelen of vetten die tegen vuil en slijtage kunnen. De DPP Chain Lube Wet is hier zeer geschikt voor aangezien het een hoog teflon gehalte heeft dat de smering verbeterd en wrijving aanzienlijk verminderd.

Related Posts