Kan je nog plasma TV kopen?

Kan je nog plasma TV kopen?

Sinds vorig jaar worden er eigenlijk helemaal geen plasma televisies meer geproduceerd. Grote televisie merken richten zich liever op de ontwikkeling van LED-LCD TV’s en het verbeteren van de beeldkwaliteit.

Hoe lang is de levensduur van een plasma TV?

De half-helderheidstijd van een kwaliteits plasmascherm bedraagt gegarandeerd 30.000 uur (LG). Bij een dagelijks gebruik van 6 uur per dag goed voor ca. 14 jaar kijkplezier. Dit wil dus niet zeggen dat dit het einde van het plasmascherm is!

Wat is de levensduur van een plasma TV?

De half-helderheidstijd van een kwaliteits plasmascherm bedraagt gegarandeerd 30.000 uur (LG). Bij een dagelijks gebruik van 6 uur per dag goed voor ca. 14 jaar kijkplezier.

Wat verbruikt een plasma tv per jaar?

,,Een gewone tv vergt dan 140 kilowattuur per jaar, een plasma-tv verbruikt 400 kilowattuur extra. Op een gemiddeld verbruik van zo’n 3300 kilowatuur per huishouden betekent dat een toename met 10 tot 15 procent.” Bij de huidige stroomprijzen komt dat neer op 80 euro.

Is een plasma TV goed?

Beeldkwaliteit. Veeleisende tv-kijkers zweren dikwijls bij plasma. Daar zit wat in, want een plasmatelevisie heeft doorgaans betere zwartwaarden en een groter kleurbereik dan led-tv’s, waardoor beelden natuurgetrouwer en contrastrijker ogen.

Hoeveel energie verbruikt een tv per jaar?

Bij 4 uur per dag verbruikt een televisie tussen de 40 en 220 kWh per jaar . Voor de digitale decoder kan je daar 28 tot 110 kWh bij optellen. Er zijn dus flinke verschillen! Het energielabel op televisies helpt je om een zuinig toestel te vinden.

Wat is het verschil tussen LCD en plasma?

De beeldkwaliteit is bij beiden erg goed, maar plasma wint het hier toch. De diepte en echtheid van het zwart is beter en de kleuren zijn zeer waarheidsgetrouw en levendiger. Lcd blijft hier toch wat achter. Lcd, daarentegen, kan scherper (soms misschien te scherp) overkomen.

Waarom is een plasmascherm niet geschikt als computerscherm?

Doordat iedere pixel bij een plasmascherm al gauw een afmeting heeft in de orde van 1 millimeter, is het niet mogelijk om kleine plasmaschermen met een hoge resolutie te maken. Daardoor zijn plasmaschermen vooral geschikt voor televisieschermen en minder voor computerbeeldschermen.

Related Posts