Hoe voel je hartkloppingen?

Hoe voel je hartkloppingen?

In het kort. Bij hartkloppingen voelt u uw eigen hart in uw borstkas of keel kloppen. Uw hart bonst hevig, de hartslag is snel of onregelmatig (het hart klopt ineens sneller en dan ineens weer langzamer). Meestal kunnen hartkloppingen geen kwaad.

Wat is een gezonde drol?

Een vuistregel is dat het gezond is als er vaste regelmaat in je stoelgang zit en dat je ontlasting er normaal uitziet (een vaste, stevige vorm en bruin van kleur). Als je minder dan drie keer in de week poept, is de kans wel groot dat je met verstopping te maken hebt.

Waardoor krijg je hartkloppingen?

Mogelijk oorzaken van hartkloppingen zijn: fysieke of emotionele inspanning, hormonen, cafeïnehoudende dranken, drugs, alcohol en nicotine. In de meeste gevallen zijn hartkloppingen een reactie op een situatie. Hartkloppingen gaan dan vanzelf weer over.

Wat moet je doen als je hartkloppingen hebt?

Drink geen cafeïne houdende dranken. Stop met roken. Gebruik geen drugs of stop daarmee. Gebruik medicijnen (bètablokkers) tegen de hartkloppingen.

Wat zegt de kleur van je ontlasting over je gezondheid?

In groene poep kan gal zitten, wat een teken kan zijn dat eten te snel door de darm gaat – zoals bij diarree. Een gele kleur ontlasting kan een teken zijn van overtollig vet. Als je poep zwart of felrood is kan het zijn dat er bloed in zit – ga dan naar de dokter voor advies.

Welke kleur heeft goede ontlasting?

Bruin is de normale kleur van poep, variërend van lichtbruin tot donkerbruin. Let er wel op dat de kleur niet blijvend verandert. Een kleurverandering kan betekenen dat er iets aan de hand is.

Wat is een normale kleur ontlasting?

Wat is gezond ontlasting?

Er bestaat geen definitie voor een gezonde stoelgang. Dit verschilt namelijk per persoon. Waar de één elke dag naar het toilet gaat voor een grote boodschap, heeft een ander maar drie keer per week ontlasting. Zolang de ontlasting een soepele drol is en zonder klachten verloopt, is er niks aan de hand.

Related Posts