Hoe ver moet een gordijn van de grond hangen?

Hoe ver moet een gordijn van de grond hangen?

Gordijn hangen vrij (-1 tot-2 cm) De meeste gordijnen hangen vrij van de grond. Je kiest dan voor gordijnen die 1-2 boven de vloer hangen. Voordeel hiervan is dat je gordijnen worden niet vies worden en ze schuiven makkelijk.

Hoe lang moeten nieuwe gordijnen uithangen?

Het beste kun je de eerst 48 uur je gordijn zo laten hangen door bijvoorbeeld een stukje schilderstape op de rail te plakken. Zo blijven de plooien in die vorm zitten. Wil je je gordijnen onder de rail hangen?

Hoeveel cm hangen gordijnen uit?

Meet de hoogte op minimaal 2 plekken. Wanneer u de gordijnen iets boven de vloer of vensterbank wenst dan haalt u 1 cm van de kortste maat. Indien u de stof stotend op de vloer wenst dan telt u 1 cm bij de langste maat op. En als u de stof slepend over de vloer wenst dan telt u 4-5 cm bij de langste maat op.

Hoe hoog gordijn boven vloer?

Waarom hangen gordijnen op de grond?

Soort vloer Lange gordijnen die op de grond vallen, geven de ruimte een romantische en nonchalante sfeer. Daarnaast zorgen oversized gordijnen voor een ruimtelijk gevoel in de kamer. Maar dit is niet altijd de beste keuze. Of dit een goed idee is, is onder andere afhankelijk van het soort vloer.

Hoeveel ruimte heeft een gordijn nodig?

Een gordijn heeft minimaal 8 cm nodig (vanaf het obstakel) om vrij te kunnen hangen. De afstand wordt bepaald door de plooidiepte van de gordijnen. Hoe dieper de plooi hoe groter de afstand vanaf het obstakel. Gebruik een (metalen) rolmaat die lang genoeg is om in één keer de breedte op te meten.

Hoe lang linnen gordijnen?

Als je gordijnen wilt met een natuurlijke stof, zoals katoen, wol of linnen, dan is het verstandig om drie tot vijf centimeter erbij op te tellen. De gordijnen kunnen namelijk door de luchtvochtigheid in huis krimpen of uitzetten.

Hoe krijg je kreukels uit nieuwe gordijnen?

Om kreukels te verwijderen kunt u de stof vochtig maken met een plantenspuit. Laat de gordijnen gesloten tot ze weer droog zijn. Eventuele vlekken kunt u deppen met een natte doek zonder zeep.

Related Posts