Hoe lang studeren voor neonatologie?

Hoe lang studeren voor neonatologie?

De HBO5 verpleegkunde is een praktijkgerichte HBO5-opleiding van 3 jaar, verdeeld over 5 modules.

Wat is een obstetrie verpleegkundige?

Als obstetrieverpleegkundige werk je op de verpleegafdeling of polikliniek van het ziekenhuis. De obstetrie afdelingen vormen een werkomgeving met uitersten in emotionele ervaringen van en met patiënten, samenhangend met geboorte en dood.

Welk niveau is obstetrie verpleegkundige?

De verpleegkundige vervolgopleiding Obstetrieverpleegkunde kun je volgen nadat je de opleiding A-, MBO- of HBO-Verpleegkunde hebt afgerond. De opleiding Obstetrieverpleegkundige bestaat uit theorie-, vaardigheids- en praktijkmodules.

Waarom Babyscholing?

Waarom? Het bieden van emotionele veiligheid of geborgenheid is één van de belangrijkste levensbehoefte van een baby. Dit gevoel van veiligheid is voor de baby de basis van waaruit het zich kan ontwikkelen.

Hoe lang duurt de opleiding tot IC verpleegkundige?

Tijdens de opleiding tot IC-verpleegkundige leer je geheel zelfstandig zorg te verlenen aan patiënten in instabiele en/of levensbedreigende situaties. De opleiding duurt 18 maanden en start twee keer per jaar: in oktober en april.

De HBO5 verpleegkunde is een praktijkgerichte HBO5-opleiding van 3 jaar, verdeeld over 5 modules. In elke module wissel je les af met stage.

Wat is IC neonatologie?

Op de afdeling IC Neonatologie worden vroeggeboren baby’s of ernstig zieke pasgeborenen verpleegd.

Wat is de neonatologie?

Neonatologie is de zorg voor zieke of vroeggeboren (premature) baby’s. Op onze Neonatale Intensive Care Unit (NICU) en Neonatale Medium Care Unit (NMCU) in Veldhoven komen kinderen terecht die intensieve zorg nodig hebben.

Wat verdien je als Obstetrie verpleegkundige?

Als obstetrieverpleegkundige werkzaam in het ziekenhuis val je onder het cao Ziekenhuizen. Over het algemeen word je ingedeeld in salarisschaal 50 of 55, afhankelijk van je werkervaring. Als je net start in deze functie kun je rekenen op een bruto maandsalaris van €2.526,-.

Related Posts