Hoe krijg ik mijn prothese weer schoon?

Hoe krijg ik mijn prothese weer schoon?

U kunt uw kunstgebit weken in een glas water of een speciaal prothesebakje (aff.). Door enkele druppels prothesereiniger (aff.) toe te voegen worden de bacteriën gedood en wordt het vuil beter losgeweekt. Borstel het kunstgebit na het weken schoon om het vuil te verwijderen en spoel de prothese daarna goed af.

Kun je kunsttanden bleken?

Kunnen alle tanden en kiezen worden gebleekt? Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Bezoek daarom uw tandarts of mondhygiënist vóórdat u uw tanden laat bleken.

Hoe vaak gebit in Steradent?

De kunstgebit reinigingstabletten van Steradent zijn hierop een goede aanvulling. Ze verwijderen tot wel 50% meer tandplak dan bij poetsen alleen. 99,9% van alle bacteriën worden gedood door de samenstelling. U kunt de kunstgebit-tabletten dagelijks gebruiken om uw prothese schoon en fris te houden.

Waarom geen Steradent gebruiken?

Gebruik geen tandpasta of bruistabletten (bv Steradent), deze middelen zijn te agressief voor het materiaal en tasten het oppervlak aan waardoor er sneller vuil aan gaat hechten. Dit kunt u doen met een zachte tandenborstel met eventueel wat tandpasta voor de frisse smaak. Alleen spoelen reinigt uw mond niet voldoende!

Reinigen kunstgebit

  1. Maak het kunstgebit twee keer per dag schoon met water, zeep en protheseborstel.
  2. Spoel de prothese en de borstel goed af.
  3. Prothese ’s nachts droog bewaren in een daarvoor bestemd open bakje.
  4. 1x per week prothese nacht laten weken in natuurazijn en water (1:1).

Welke azijn voor kunstgebit?

Wat goed werkt, vooral tegen tandsteen, is om uw kunstgebit een hele nacht lang in een bekertje met pure schoonmaakazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga vooral niet met iets scherps aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigd u het gebit.

Waarom kunstgebit in azijn?

Net als bij u eigen tanden en kiezen komen er voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit, het kunstgebit kan verkleuren door nicotine, thee, koffie en wijn of er kan tandsteen ontstaan. Wat goed werkt, vooral tegen tandsteen, is om uw kunstgebit een hele nacht lang in een bekertje met pure schoonmaakazijn te leggen.

Kan een kunstgebit verkleuren?

Related Posts