Hoe krijg ik mijn Kalanchoe weer in bloei?

Hoe krijg ik mijn Kalanchoë weer in bloei?

De Kalanchoë heeft mooie bloemen en kan meerdere keren bloeien. Verwijder hiervoor de uitgebloeide bloemen met steel en plaats de plant vervolgens 5 weken in een donkere ruimte. Zet hierna de plant weer op de normale plaats neer en binnen 3 weken zullen de bloemen weer verschijnen.

Kun je Kalanchoë overhouden?

Als je ze wilt overhouden voor nieuwe bloei volgend jaar, kun je de stengels na de bloei toppen (iets inkorten). Dat houdt de plant mooi compact. Je kunt ze gewoon in de kamer laten staan (of op een lichte, rustige plek ergens anders). Vergeet niet water te geven.

Hoe groot wordt een bommenwerper plant?

Gemiddeld wordt de Kalanchoe ongeveer 1 meter hoog, met bladeren van 15-20 cm lang en ongeveer 3,2 cm breed. Alle delen van de plant zijn giftig: dit kan fataal zijn voor dieren en/of kinderen.

Hoe snel groeit Mother of Thousands?

De plant vermeerdert zich dus snel en als je net begint met stekken, dan is dit een heel dankbaar plantje om mee te starten. Het kan bijna niet misgaan. Maar wees wel voorzichtig want de Kalanchoë is erg giftig voor huisdieren. Zelfs voor kinderen.

Hoe stek je Mother of Thousand?

Dit is misschien wel de makkelijkste plant om te stekken. Je tikt tegen de bladeren aan en de stekjes vallen je in de handen. Leg ze op de aarde, het liefst een mengsel van potgrond en zand, en zie hoe de plantjes gaan groeien. Zorg ervoor dat de grond tussen het water geven door droog wordt.

Hoe Kalanchoë vermeerderen?

Stappenplan Kalanchoë stekken

  1. Je stekt een Kalanchoë middels een scherp mesje.
  2. Snijd een stek van ongeveer 10 van de bovenkant van de plant af.
  3. Haal dan het onderste blad van de stek af.
  4. Laat dan de stek zo’n 4 dagen volledig drogen.
  5. Steek dan de stek met de opgedroogde wond in de bloempot met verse potgrond.

Hoe groot wordt Mother of Thousands?

De Kalanchoe Daigremontiana wordt ook wel ‘Mother of Thousands’ wordt genoemd….Extra informatie.

Hoogte 15 cm
Potmaat 9 cm

Related Posts