Hoe Blancheer je bloemkool?

Hoe Blancheer je bloemkool?

Echter, voor de bloemkool invriezen is het voldoende om de groente kort te blancheren, voeg wel wat zout toe aan het water. Zodra het water kookt, de bloemkoolroosjes toevoegen, en niet langer dan één minuut laten koken. Dus niet de roosjes in het water doen en dan pas de pan met water op het vuur zetten.

Kan je bloemkool ongekookt invriezen?

Bloemkool schoonmaken is zo gedaan. Je haalt de buitenste bladeren er vanaf en snijdt de stronk eruit. Daarna hak je de kool in roosjes die je goed wast. De groente is nu klaar voor verdere bereiding: je kunt de bloemkool invriezen, koken, bakken of rauw vermalen tot bloemkoolrijst.

Waarom bloemkool blancheren?

Gekookte bloemkool bederft snel en verliest z’n smaak. Je kunt het beste verse bloemkool (kort) blancheren en invriezen. Het is overigens prima om bereide bloemkoolroosjes in een gerecht in te invriezen.

Hoe kook je ingevroren bloemkool?

Steelpan: Kook de nog bevroren bloemkoolroosjes ca. 8 minuten in ruim water. Neem 2 minuten meer of minder voor een gaar of beetvast resultaat. Magnetron: Doe de nog bevroren bloemkoolroosjes in een afgedekte schaal.

Hoe kun je bloemkool invriezen?

Breng water aan de kook en voeg een klein beetje zout toe. Dompel de bloemkoolroosjes enkele minuten onder. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken. Nu kan je de roosjes makkelijk per portie in diepvrieszakjes of -bakjes verdelen en invriezen.

Hoe Vries ik verse bloemkool in?

Hoe rauwe bloemkool bewaren?

Bloemkool bereiden & bewaren Bloemkool is in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Bloemkool bewaar je in de groentelade van je koelkast. Op een koele plek buiten de koelkast is bloemkool 3-5 dagen houdbaar. Je kunt bloemkool tot 12 maanden in de diepvries, bij minimaal -18°C, bewaren.

Hoe lang geblancheerde bloemkool koken?

Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout plus de bloemkoolroosjes toe. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken tot deze beetgaar is.

Waarom blancheren voor invriezen?

Blancheren. Hoewel het invriezen de verouderingsproces vertraagt, wordt het niet helemaal gestopt. Daarom moeten de meeste groentesoorten een methode van warmtebehandeling ondergaan, meestal blancheren, om de rijpende enzymen te inactiveren en kleur, textuur en smaak te behouden.

Hoelang geblancheerde bloemkool koken?

Bloemkool blancheren Als je bloemkool wilt verwerken in een wokgerecht of ovenschotel, kan het slim zijn om de groente eerst te blancheren. Dat is eigenlijk hetzelfde als bloemkool koken, maar net iets korter. Maak de bloemkool schoon, snijd hem in roosjes en kook de groente ongeveer 3 minuten.

Related Posts