Welke lens heb ik nodig?

Welke lens heb ik nodig?

Welke lens het best bij jou past, hangt af van de soort foto’s die je het liefst maakt. We laten je zien welk zoombereik past bij welk soort fotografie, van groothoek tot telelens. Voor de ene soort fotografie heb je een groothoeklens nodig, voor een brede blik op de wereld.

Wat is het voordeel van een 50mm lens?

50mm lens is een lichtsterk objectief Lichtsterk betekent dat in situaties waarin weinig licht is, je toch nog goed kunt blijven fotograferen vanwege deze grote opening. Hierdoor kan de sluitertijd korter blijven of hoeft de ISO-waarde minder hoog gezet te worden, wat ruis in de foto’s voorkomt.

Wat wordt er met 18 55mm lens bedoeld?

Zoombereik (MM): Het aantal mm staat voor het zoombereik van je lens. Hoe meer mm je hebt, hoe verder je kunt inzoomen, en hoe dichterbij je het onderwerp dus kunt halen. Een 18mm lens is zo bijvoorbeeld een groothoeklens, en 55 mm een lichte telelens. Dan heb je dus een lens met een vast brandpuntsafstand.

Wat is de beste lens voor portretfotografie?

Een objectief met vast brandpunt is populair bij portretfotografen. Ze zijn lichtsterk en hebben over het algemeen een groot diafragma opening die zelfs tot f/1.2 kan gaan. Zo krijg je een mooie scherptediepte en bokeh effect. De klassieke portretlenzen van 50mm en 85mm zorgen voor een natuurlijk perspectief.

Welke lens beginnend fotograaf?

Een voor de hand liggende keuze is een objectief met een zoombereik van 70 tot 200mm: de Canon EF 70-200mm f/2.8L, de Nikon AF-S 70-200mm f/4.0G en de Sony 70-200mm f/2.8.

Wat is een goede lens voor sportfotografie?

De 70-200mm f/2.8 wordt gezien als een allround lens voor sportfotografie. Bij voetbalwedstrijden zie je ook vaak een 400mm, 500mm of zelfs 600mm.

Waar gebruik je een 35mm lens voor?

Een 35mm lens heeft een weider beeld en kan dus meer ‘zien’, dit is bijvoorbeeld erg handig als je foto’s wilt maken in een kleine ruimte. Hij is geschikt voor bijvoorbeeld portretfotografie aangezien je meer van je onderwerp op de foto krijgt. Verder kan je de lens ook gebruiken voor: Trouwfotografie.

Hoe gebruik je een 50mm lens?

De 50mm lens, een favoriet van veel fotografen. Vaak ook wel met enige liefkozing “nifty fifty” of “plastic fantastic” genoemd. Deze lens met brandpuntsafstand van 50mm is voor iedere fotograaf een must-have in de fototas….Een 50mm lens is goedkoop.

Canon Nikon Sony
50mm 1.4 EF 50mm 1.4G 50mm 1.4 SEL
50mm 1.2L EF

Wat is een goed objectief?

Een lens tussen de 50mm en de 200mm is perfect voor het maken van portretten omdat er dan bijna geen vertekening optreedt. Hoe groter de brandpuntsafstand, hoe verder je van het model af moet staan voor je compositie. Daarom is het soms handiger om een lens uit te kiezen waarbij je niet te ver weg hoeft te staan.

Wat staat er op een lens en wat betekent het?

De getallen voor diafragma opening zijn vaak op de rand van de lens te vinden, of aan de voorkant bij de lensdop. Soms staat er een serie getallen. Dat kan bijvoorbeeld zoiets zijn: ‘1:2.8-4’. Dat betekent dat de lens helemaal uitgezoomd een maximale opening van 2.8 heeft, maar wanneer je inzoomt verandert deze naar 4.

Welke lens voor Zwangerschapsfotografie?

Geschikte lenzen hiervoor zijn f/2.8 of f/1.8. Een groter diafragma geeft jouw afbeeldingen een geringere scherptediepte en zorgt voor betere prestaties bij weinig licht.

Related Posts