Wat voor fiets voor triathlon?

Wat voor fiets voor triathlon?

Geometrisch verschillen fietsen van elkaar. Een triathlon fiets vereist bijvoorbeeld een hele andere positie dan de positie op een racefiets.

Welk triathlon stuur?

SES design triatlon stuur opzetstuur Het SES design triatlon opzetstuur is de beste keuze want hij is makkelijk te stellen voor de perfecte snelle houding en is betaalbaar. Hij is uitermate geschikt voor triatlon maar ook snelle ritten op je normale fiets naar je werk kosten zo minder tijd!

Waarom een triathlon fiets?

Tijdrit fiets De zithouding en geometrie van deze fietsen is totaal verschillend tov de normale racefiets. De steilere zitbuishoek van een triathlonfiets zorgt er o.a. voor dat je meer fietst in een positie voor de benen die meer overeen komt met de hardloopbeweging en daardoor de overgang veel makkelijker wordt.

Wat zijn voordelen van een tijdritfiets?

De wielen in een tijdritfiets zijn veel aerodynamischer dan de wielen van een traditionele racefiets. Alleen zullen deze wielen pas een voordeel opleveren als een renner constant harder dan 40 kilometer per uur rijdt. Onder deze snelheid zullen de wielen juist een negatief effect hebben op de snelheid.

Wat is drafting in triathlon?

Wat is draften? Wielrenners, duatleten of triatleten proberen tijdens wedstrijden zo snel mogelijk de finish te bereiken. Ze trainen zo veel mogelijk, rusten voldoende en eten zo gezond mogelijk, maar er is meer. Deze renners kunnen beter en sneller fietsen als hun houding gestroomlijnd is.

Waarom triathlon zadel?

Waar een ‘normale’ tourzadel vaak een lange neus (boom heeft), rijden ze tijdens triathlons vaak met stompe brede(re) zadels. Dit heeft een reden: omdat je naar voren geleund op het tijdritstuur fietst, komt er meer druk op je zitvlak. Je perineum krijgt dan ook tijdens een triathlon het nodige te verduren.

Hoeveel bar tijdritfiets?

Hoe beter het wegdek, hoe minder bochten, droog en niet te lang: 21mm of 23mm en 8-9 bar. Slecht wegdek, veel bochten, natte plekken of nat, lange tijdrit: 23mm en 7 bar. In principe zit je nooit echt verkeerd met 23mm en 8 bar in een tijdrit.

Wat is het voordeel van een dicht achterwiel?

Aerodynamica. Aerodynamica is de reden dat wielrenners met een dicht achterwiel rijden, zegt Blocken. Met zo’n achterwiel hebben de renners minder last van de luchtweerstand.

Wat is het verschil tussen racefiets en tijdritfiets?

De geometrie van een tijdritfiets is anders dan die van een normale racefiets. Met een ligtstuurtje en andere wielen win je wel tijd maar het voornaamste verschil tussen een tijdritfiets en een normale racefiets is de zitpositie (verder naar voren) en dat komt toch grotendeels voort uit het frame.

Hoeveel bar band wielrenfiets?

Er wordt aangeraden om je banden op niet meer dan 8,5 bar te zetten, zelfs al weeg je 100 kg. Voor lichtgewichten die 50 kg of minder wegen is de ondergrens van 6 bar het strikte minimum.

Related Posts