Wat staat er in het label van een spijkerbroek?

Wat staat er in het label van een spijkerbroek?

Het is belangrijk om eerst te kijken wat er op het label van de broek staat. Hierop staat bijvoorbeeld op hoeveel graden de broek gewassen moet worden. Weet je niet wat alle symbolen betekenen, kijk dan bij dit artikel wassymbolen.

Welke merken spijkerbroeken zijn er?

Top 10 jeansmerken

  • Iconisch. Levi’s. Levi’s is het meest iconische merk in de geschiedenis van jeans en loopt nog steeds voorop met zijn perfecte denim.
  • Rebels. Diesel.
  • Van eigen bodem. Denham.
  • Je beste vriend. Tommy Hilfiger.
  • Nederlandse trots. G-Star RAW.
  • Zonder opsmuk. BOSS.
  • Italiaanse klasse. Emporio Armani.
  • High-end. Givenchy.

Hoe wordt denim stof gemaakt?

Om van de gekleurde draden een spijkerbroek te kunnen maken wordt een speciale weeftechniek gebruikt. Deze weeftechniek wordt ook wel keperbinding genoemd. Er ontstaat tijdens deze manier van weven een schuine lijn, doordat er tijdens het weven één witte draad ‘op’ en drie blauwe draden ‘neer’ geweven zijn.

Waar werd denim voor het eerst gemaakt?

Volgens sommigen werd het voor het eerst gemaakt in de Franse stad Nîmes. Het woord ‘denim’ zou zijn afgeleid van de Nîmes (Frans voor ‘uit Nîmes’). Anderen denken dat de stof uit het Italiaanse Genua komt. De Franse naam, Gênes, zou zijn verbasterd tot jeans.

Is denim geweven of gebreid?

Denim is inderdaad een andere naam voor spijkerstof. Het is een weefsel in keperbinding: een ‘bijzonder sterke, gekeperde katoenen stof’, zoals dat heet. Keperbinding (in het Engels ‘Twill’ genoemd: één van de drie hoofdbindingen van textiel.

Waaruit bestaat een spijkerbroek?

Waar de stof precies vandaan komt, is niet bekend. Volgens sommigen werd het voor het eerst gemaakt in de Franse stad Nîmes. Het woord ‘denim’ zou zijn afgeleid van de Nîmes (Frans voor ‘uit Nîmes’). Anderen denken dat de stof uit het Italiaanse Genua komt.

Hoe valt Wrangler?

Kies dan de kleinste maat voor een strakkere pasvorm of de grotere maat voor een lossere pasvorm….BINNENBEEN.

JEANS MAAT / JEANSMAAT BINNENBEEN
30 76.2
32 81.3
34 86.4
36 91.4

Wat is een goed merk spijkerbroek?

Als je op zeker wilt spelen, kun je het beste voor jeans van Levi’s, Diesel of Lee gaan. Alle drie de merken zijn al sinds tientallen jaren op de markt en staan garant voor kwaliteit en tijdloos design. In de afgelopen jaren zijn vooral de vintage en tweedehands modellen van deze merken weer erg populair geworden.

Wat is een goede spijkerbroek?

Bij het ene paar zit het perfect om je benen, maar zit het in de taille te ruim en bij een ander model mist net weer die mooie wassing of details. Waar vind je nu een perfecte jeans? Een spijkerbroek die goed zit, lang genoeg is en waar geen zwembandje boven je riem uit piept.

Related Posts