Wat moet je doen als je zus je slaat?

Wat moet je doen als je zus je slaat?

De eerste stap is makkelijk: neem ontslag! Je bent een ouder, geen politieagent. Zolang ze elkaar niet echt tot moes slaan: laat ze lekker gaan (desnoods op een andere plek, zodat je er minder last van hebt). Zowel voor hun (van het zelf oplossen leren ze nou eenmaal het meeste) als voor jou een stuk relaxter.

Is mijn zus jaloers?

Mogelijk is de jaloezie van uw zus gestoeld op jullie vroegere thuissituatie. Misschien was uw zus, zoals u schrijft, toen beter in staat te voldoen aan de verwachtingen van uw ouders dan uzelf. Zij heeft indertijd wellicht het gevoel gehad dat u toch meer aandacht en liefde kreeg.

Hoe sla je je zus?

Als hij of zij gefrustreerd raakt en zegt: ‘Wat ben je irritant, hou eens op’, antwoord dan gewoon ‘Wat ben je irritant, hou op’ met hetzelfde hoge stemmetje. En als je broer of zus iets zegt als ‘Ik ben een idioot!’ denkend dat je dit gaat herhalen, verander het dan in ‘Jij bent een idioot!’

Wat moet je doen als je broer je slaat?

Toch is het belangrijk om het met iemand te delen. Er kan alleen een einde aan worden gemaakt door erover te praten. Of het je nu zelf overkomt of dat je geweld of mishandeling gezien hebt. Praten helpt je om jezelf beter te voelen, en je kan daardoor – misschien samen met iemand – tot een oplossing komen.

Wat doe je aan een jaloerse zus?

Leer hoe en wanneer je afstand van de jaloerse persoon moet nemen. Als je weet waardoor de ander jaloers op je is, kun je de situatie misschien verbeteren door je gedrag te veranderen. Als de persoon jaloers wordt als ze hoort dat je een nieuw vriendje hebt, praat dan niet over hem als zij erbij is.

Hoe omgaan met jaloerse kinderen?

Tips

  1. Toon begrip voor jaloerse gevoelens.
  2. Verdeel je aandacht zo veel mogelijk over je kinderen.
  3. Maak duidelijke afspraken over wanneer en met wie je iets gaat doen.
  4. Geef je kind positieve aandacht als het leuk bezig is.
  5. Behandel ieder kind op de manier die bij zijn of haar karakter en leeftijd past.

Hoe kan je je zus Pranken?

Maak een kommetje van je hand en doe er wat water in. Loop vervolgens naar je broer of zus en sluip achter ze aan. Gooi vervolgens het water in hun gezicht terwijl je doet alsof je luid moet niezen. Ze zullen denken dat je hebt geniest en dat ze snot in hun gezicht hebben gekregen!

Related Posts