Wat is het verschil tussen suikermais en Voedermais?

Wat is het verschil tussen suikermaïs en Voedermais?

De gewone maïs komt uit Midden-Amerika en is daar al eeuwenlang het basisvoedsel. Het verschil met voedermaïs is dat bij de suikermaïs de jonge kolven worden geoogst waarbij de suiker in de korrels nog niet is omgezet in zetmeel. Suikermaïs is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, rood en uiteraard geel.

Hoe moet je maïs planten?

Stop twee zaden bij elkaar in een plantgat. Als ze allebei opkomen dun je ze later uit. Zaai of plant de suikermais 15 cm uit elkaar. Zaai de korrels tussen 3 en 5 cm diep, en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

Wat is het verschil tussen snijmais suikermaïs en energiemais?

Het verschil tussen suikermaïs en de snijmaïs die voor vee wordt gebruikt, zit hem in de hoeveelheid suiker in de korrels. Suikermaïs bevat veel suiker en snijmaïs bevat veel zetmeel. Je kunt de laatste maïssoort wel eten, maar hij smaakt niet zo lekker.

Wat is Voedermais?

Suikermaïs is een jong geoogste consumptiemaïs waarvan de suiker in de korrels nog niet is omgezet in zetmeel. Bij voedermaïs daarentegen zijn zo goed als alle suikers netjes omgezet in zetmeel. Dat maakt hen uitermate geschikt als veevoeder. Dieren zetten het zetmeel meteen om in eiwitten.

Hoe mais telen?

Mais groeit goed op een luchtige kleigrond, maar doet het ook prima op een zandgrond. Je kunt de grond voorbewerken met compost of oude stalmest, zodat het vocht beter wordt vastgehouden. Zet de maisplanten op een zonnige standplaats.

Hoe lang duurt mais zaaien?

Wij zaaien mais zelf zo rond eind april onder koud glas voor, in potjes. je kunt natuurlijk ook gewoon in huis zaaien, bij kamertemperatuur kiemen de zaden binnen 1 tot 2 weken.

Is het de mais of het mais?

Mais en maïs zijn allebei juist. In Nederland is de uitspraak ‘maais’/’mais’ het gebruikelijkst. Daarbij past de spelling mais, zonder trema.

Waar wordt maïs van gemaakt?

Wereldwijd wordt jaarlijks 1.060.247.727 ton maïs geproduceerd. De Verenigde Staten van Amerika zijn de grootste maisproducent ter wereld met een productievolume van 384.777.890 ton per jaar. China komt op de tweede plaats met 231.837.497 ton jaarlijkse productie.

Related Posts