Wat is het verschil tussen inbouw en vrijstaande koelkast?

Wat is het verschil tussen inbouw en vrijstaande koelkast?

Een vrijstaande koelkast staat als een los apparaat in je keuken. Met een inbouw koelkast blijft het design van je keuken intact. Omdat hij nog wel ruimte nodig heeft voor het aanzuigen van lucht en het afgeven van warmte, moet hier bij het inbouwen rekening mee worden gehouden.

Welke inbouw koelkast?

3. De 5 beste inbouw koelkasten van 2021

  • Bosch KIR18V60 – Inbouw koelkast. Productspecificaties Bosch KIR18V60 – Inbouw koelkast.
  • AEG SFB51021AS – Inbouw koelkast.
  • Bosch KIR81AF30 – Inbouw koelkast.
  • Exquisit EKS131-4RVA+ – Inbouw koelkast.
  • Siemens KI24RV60 iQ100 – Inbouw koelkast.

Kun je een gewone koelkast inbouwen?

Indien je een normale koelkast zou inbouwen merk je dat er extreeme hoeveelheid warmte onwikkeling komt en de koelkast gaat lekken. Ook zal de koelkast heel snel kapot gaan na ca 1 tot 2 jaar al.

Wat is een onderbouw koelkast?

Onderbouw koelkasten een onderbouw koelkast is geschikt voor montage onder het aanrechtblad, tussen twee keukenkasten en beschikt bijna altijd over deur-op-deur montage.

Hoeveel ruimte achter inbouw koelkast?

Zorg dat de warmte die achter uw koelkast of diepvriezer vrijkomt, gemakkelijk weg kan. Plaats een vrijstaand toestel daarom nooit vlak tegen een muur, maar houd een spatie van 8 à 10 cm over. Dit leidt tot betere koelresultaten en bijgevolg minder energiekosten.

Wat is Sokkelmaat koelkast?

Onderbouw koelkast Onderbouwkoelkasten hebben een standaard nishoogte van 82 cm. Meet hoe hoog de nis is in jouw keuken. Als de nis net iets hoger is, dan kun je bij een onderbouw koelkast de pootjes onder de koelkast nog verstellen waardoor de koelkast iets hoger komt.

Wat is de zuinigste inbouw koelkast?

Energielabel. Per 1 maart 2021 is het energielabel voor koelkasten veranderd. In plaats van een verwarrende schaal met A+, ++ en +++, zijn alle koelkasten nu ingeschaald van A t/m G. Het label A is hierbij het zuinigst.

Wat is de grootste inbouw koelkast?

Inbouw koelkasten zijn standaard leverbaar in nishoogte van 88, 102, 122, 140, 158 of 178 cm. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook hogere inbouw koelkasten met een nis van 194 cm. Belangrijk verder is de bevestiging van de inbouwkoelkast: deur-op-deur of sleepdeur geleiders.

Hoe installeer je een inbouw koelkast?

Om zelf je inbouw koelkast te installeren, ga je als volgt te werk:

  1. Zorg voor het juiste gereedschap.
  2. Kijk of de draairichting van de deur klopt.
  3. Bevestig de afdekplaat en strip.
  4. Zet de koelkast vast.
  5. Bevestig het frontpaneel.

Wat kost een inbouw koelkast?

Heb je daarnaast behoefte aan het nog langer vers houden van producten, ga dan voor een inbouw koelkast met vriesvak. Zoek je een goedkope inbouw koelkast? Een klein model is al te vinden voor minder dan 160 euro.

Wat kost inbouw koelkast?

Wat is een onderbouw vriezer?

Een onderbouw vriezer wordt gemonteerd onder het aanrechtblad, tussen twee keukenkasten.

Related Posts