Wat is een snelle typesnelheid?

Wat is een snelle typesnelheid?

Wie op jonge leeftijd leert blind typen met tien vingers en daarna veel typt op het werk, mag verwachten dat de snelheid tot boven de 200 APM zal reiken. Personen die zichzelf hebben leren typen met enkele vingers en moeten kijken naar het toetsenbord, halen snelheden tot ongeveer 180 APM.

Hoe snel typ ik op telefoon?

We kunnen bijna even snel typen op onze smartphone als op een traditioneel toetsenbord van onze laptop of computer. Dat blijkt althans uit een grootschalig internationaal onderzoek. Wie met zijn twee duimen tikt, haalt gemiddeld 38 woorden per minuut. De snelheid op een klassiek klavier ligt op gemiddeld 53.

Hoeveel woorden per minuut typen is gemiddeld?

Het gemiddelde aantal woorden per minuut in Nederland is 130. Dat is dus iets meer dan twee woorden per seconde. Voor 10 minuten presenteren in een gemiddeld tempo heb je 1300 woorden nodig.

Hoeveel APM is goed?

Voor een gemiddelde typer die blind kan typen met 10 vingers moet een snelheid van 250 APM haalbaar zijn. Ter vergelijking met iemand die met 2 vingers typt en een snelheid kan halen van ongeveer 140 APM is dat een mooi resultaat en een vaardigheid waar je de rest van je leven baat bij hebt.

Wat is de gemiddelde type snelheid?

Iemand die autodidact is en zichzelf dus heeft leren typen, komt uit op een gemiddelde typesnelheid van 180 APM. Dit komt door het typen met slechts enkele vingers en het continu moeten kijken naar het toetsenbord.

Wat is mijn type snelheid?

Doe nu de typetest door op ‘Start’ te klikken en je weet over 60 seconden jouw typesnelheid! Zo gauw je de tekst begint te typen, begint de 60 seconden typetest….Test in 1 minuut jouw typesnelheid.

Manier van typen Typesnelheid (aanslagen per minuut )
2-vingerig overtypen (‘hunt and peck’) 100-135

Hoe snel typ ik?

Test in 1 minuut jouw typesnelheid

Manier van typen Typesnelheid (aanslagen per minuut )
Blind typend met alle vingers, veel ervaring, jong geleerd 300 – 450
Blind typend met alle vingers, een jaar ervaring na de typecursus 200 – 300
2-vingerig typen (‘hunt and peck’) 140 – 180
2-vingerig overtypen (‘hunt and peck’) 100-135

Hoe type je snel?

Vijf tips om sneller te typen

  1. Probeer typefouten zo veel mogelijk te vermijden, want het herstellen daarvan kost je veel tijd.
  2. Kijk naar het beeldscherm, niet naar je vingers.
  3. Gebruik verschillende vingers voor opeenvolgende lettertoetsen, in plaats van één vinger van de ene toets naar de andere te verplaatsen.

Hoe lang spreek je over 1 A4?

Hoeveel A4’tjes is hoeveel spreektijd? We gaan in het schema uit van een A4 in lettertype Arial met een corpsgrote van 11 of 12. Gemiddeld kun je daar zo’n 450 woorden op kwijt.

Hoeveel woorden spreek je per minuut presentatie?

Bij toespraken spreken we in Nederland* zo’n 130 woorden per minuut. Een snelle spreker haalt 160 woorden per minuut bij presentaties. Wil je helemaal op safe spelen kies dan voor de langzame snelheid van 100 woorden per minuut. *De Engelse taal kent kortere woorden: het gemiddelde spreektempo ligt hier 10-15% hoger.

Hoeveel APM heb ik?

Hoeveel aanslagen per minuut is normaal kind?

Groep 5/6, Leerjaar 3/4: 120 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99%. Groep 7/8 en brugklas, leerjaar 5/6: 130 aanslagen per minuut, nauwkeurigheid 99%. Dyslexie: 90 aanslagen per minuut met een nauwkeurigheid van 99%.

Related Posts