Wat is 1 struik paksoi?

Wat is 1 struik paksoi?

Paksoi is een langwerpige koolsoort met groene bladeren en opvallend dikke lichtgroene tot helderwitte bladstelen. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in Hollandse stamppotten te schitteren.

Wat is Shanghai paksoi?

Shanghai paksoi is een van de meer bekendere varianten van deze smakelijke bladgroente. Met de mini paksoi deelt de Shanghai-uitvoering het kleinere formaat. Het verschil zit vooral in de rechtopstaande bladeren. Samen met de stengels vouwen die zich als een pakketje om elkaar heen.

Kun je paksoi rauw eten?

Bij het koken met slechts 5 ingrediënten is paksoi echt ideaal. Het heeft namelijk een wit gedeelte wat lekker is om te wokken, en een groen gedeelte wat je echt heel kort wokt maar wat je ook prima rauw kunt eten.

Hoe kweek ik paksoi?

Paksoi maakt oppervlakkige wortels. Dat betekent dat je regelmatig water moet geven zodat ze voldoende water op kan nemen voor de snelle groei van de sappige stengels en het grote blad. Bovendien geven grote verschillen in vocht (droogte afgewisseld door natte grond) weer meer kans op doorschieten.

Kun je alles van de paksoi gebruiken?

Maar eh, wat kun je eten van paksoi en wat niet? Je kunt bijna de gehele groente gebruiken voor je gerecht, behalve het harde gedeelte van de stronk. Ook de bladeren zijn hartstikke lekker, vooral als je ermee gaat roerbakken of dit verwerkt in een soep.

Waar paksoi planten?

Paksoi is een bladgewas, maar ook een koolgewas. Daarom plant je paksoi in het vak van de koolgewassen.

Is rauwe paksoi gezond?

Paksoi zit boordevol vitamines en mineralen. In 100 gram paksoi zit al meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. En bijna 75 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. En dat terwijl in 100 gram rauwe paksoi slechts 14 kilocalorieën zitten.

Hoe rode biet kweken?

Zo stimuleer je de knol om zich verder te ontwikkelen. Zaai je Rode biet in geultjes van 1 cm diep en druk de aarde stevig aan. Ook al heeft deze groente losse grond nodig, het zaad kiemt beter wanneer er voldoende contact is met de aarde.

Hoe moet je paksoi snijden?

Zorg er voor bij het snijden, dat je de bladeren en stronken van elkaar scheidt. Wanneer je de paksoi in stukjes wil snijden, snij de paksoi dan eerst in repen. Bredere gedeeltes kun je daarna nogmaals insnijden. Leg vervolgens alle repen paksoi naast elkaar en snijd ze daarna in stukjes.

Kan je het Witte van paksoi eten?

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit China komt. De witte stengels zijn lekker knapperig en de donkergroene bladeren zijn sappig. Deze kunnen beiden gegeten worden. Paksoi is het hele jaar in Nederland verkrijgbaar in de supermarkt of bij de groenteboer.

Related Posts