Is verf op Terpentinebasis sterker?

Is verf op Terpentinebasis sterker?

Verf op terpentine basis is buiten een stuk duurzamer. Ook is het met dit soort producten mogelijk om een hogere glans graad te behalen als verf op water basis. Verder zijn lakken op terpentine basis makkelijker te verwerken doordat ze trager drogen en dus makkelijker vloeien.

Hoe schadelijk is verf?

Voor de gezondheid zijn vooral de ‘Vluchtige Organische Oplosmiddelen’ (VOS) in verf schadelijk. De VOS verdampen snel waardoor er hoge concentraties oplosmiddelen in de lucht hangen. Deze kunnen bij langdurige blootstelling hersenbeschadiging veroorzaken, wat ook wel bekend staat als de schilders ziekte.

Waarom terpentine verf?

Verf op terpentinebasis Door de terpentine wordt de verflaag duurzamer. De duurzaamheid wordt namelijk voor een deel bepaald door glansgraad en omdat met een terpentine verf een hogere glansgraad kan worden bereikt. Dit weer gunstig voor de levensduur van de verflaag.

Is verf inademen gevaarlijk?

Vluchtige organische stoffen (VOS): In verf zitten vaak VOS. VOS verdampen snel en blijven vervolgens in de lucht hangen. VOS zijn schadelijk voor de gezondheid. Je kunt door het inademen van een grote hoeveelheid VOS last krijgen van luchtwegirritatie, duizeligheid, misselijkheid en een dronken gevoel.

Hoe schadelijk is verf op waterbasis?

Latexverf is altijd op waterbasis. Over het algemeen is verf op waterbasis minder schadelijk voor je gezondheid dan verf met veel vluchtige organische stoffen (VOS), zoals verf op basis van terpentine.

Is terpentine verf schadelijk voor de gezondheid?

Wanneer er met alkydverf is geschilderd, ontstaat er een verfdamp die de geur veroorzaakt. Terpentine is de stof die met meest schadelijk is voor de gezondheid. Daarom is het sinds enkele jaren voor schilders ook verboden om verf op terpentinebasis binnen te gebruiken.

Waarom geen terpentine verf?

Terpentinebasis verf binnen wordt eigenlijk alleen maar door consumenten gebruikt want schilders mogen geen terpentinebasis verf binnen gebruiken. Dat is slecht voor de gezondheid van de schilders omdat ze dagelijks verf gebruiken. Wil je echt een minder schadelijke verf voor je gezondheid kies dan watergedragen verf.

Kan ik met verf op terpentine basis over verf op waterbasis schilderen?

Uiteraard is het (net zoals altijd) belangrijk dat de verf op waterbasis wel goed is gedroogd voordat deze word overgeschilderd met een verf op terpentine basis. Andersom is ook geen probleem. Mensen die binnen altijd verf op terpentine basis hebben gebruikt kunnen dit gewoon overschilderen met een verf op water basis.

Related Posts