Is stro langer dan hooi?

Is stro langer dan hooi?

Gedroogd gras is wat we hooi noemen. Wanneer de boer zijn grasvelden maait, laat hij het gras in de zon liggen om te drogen. Hooi is dus veel malser en fijner dan stro waardoor het ook makkelijker te eten en te verteren is. …

Wat is het verschil tussen hooi en kuilgras?

Hooi en kuilgras zijn allebei gedroogd gras, alleen hooi (d.s. > 80%) is droger dan kuilgras (d.s. ca. Het fermentatieproces en het vochtgehalte van het kuilgras hebben grote invloed op de kwaliteit. Kuilgras is meestal veel minder grof dan hooi. Het ruwe celstof gehalte is lager en bevat daardoor minder structuur.

Heeft een konijn stro nodig?

hooi en stro hebben konijnen nodig, hooi om te eten en stro om in te slapen echter wordt er ook een klein beetje van stro gegeten. Het is goed voor de darmen. Hoe meer een konijn hooi eet des te beter en gezonder het konijn is.

Hoe wordt stro gemaakt?

Stro bestaat uit de droge bloeistengels van graanplanten. Bij het maaidorsen van graan blijven de plantenstengels met de uitgedorste aren achter op het land. Deze worden tot grote ronde balen opgerold of tot rechthoekige strobalen (stropakken) samengeperst. Ook wordt meer en meer stro ondergeploegd.

Wat isoleert beter stro of hooi?

Hooi wordt gebruikt als voedsel voor heel veel dieren denk bijvoorbeeld aan paarden, maar ook konijnen. Stro kan goed warmte isoleren en is dus ideaal voor bijvoorbeeld konijntjes in een buitenhok.

Is stro goed voor paarden?

Stro kan als ruwvoer dienen voor een paard en voor afleiding zorgen als een paard dit eet terwijl het op stal staat. Stro is onder te verdelen in haverstro, tarwestro en gerststro. Vooral haverstro vinden veel paarden lekker.

Is hooi beter dan kuil?

In de tabel is tevens zichtbaar dat kuilgras over het algemeen meer eiwit en minder ruwe celstof bevat. Dit zijn belangrijke factoren, waardoor in de meeste gevallen hooi beter geschikt is voor paarden. Wel is het suikerpercentage van kuilgras vaak lager dan van hooi, maar de wisselingen hierin kunnen ook groter zijn.

Wat is beter voor paarden hooi of kuil?

Veel paardenhouders geven de voorkeur aan hooi, omdat het stabieler is (lijkt) dan kuilvoer en er minder kans is op schimmel. Kuilvoer heeft als voordeel dat het meer energie bevat (en er dus minder krachtvoer nodig is) en niet stoft. Het is daardoor geschikt voor stofgevoelige paarden.

Kunnen konijnen op houtsnippers?

Binnenshuis kunnen konijnen worden gehouden op zachte handdoeken of papiersnippers. Buitenshuis kunt u houtsnippers, stro of hooi gebruiken. Het is belangrijk dat uw konijn veel te doen heeft en veel speeltjes tot zijn beschikking heeft, zodat het zich niet gaat vervelen.

Wat moet er op de bodem van een konijnenhok?

Je konijn vindt het fijn om zich in de bodembedekker te nestelen. Er zijn verschillende bodembedekkers te koop zoals stro, houtkrullen, hooi en hennep. Stro en hooi kan je gebruiken als bovenlaag. Stro is relatief goedkoop en neemt de urine en de luchtjes goed op.

Hoe maak je kuilgras?

Kuilgras bestaat uit gras dat in een sleufsilo, graskuil of in balen door melkzuurgisting wordt geconserveerd. Voor het maken van een graskuil wordt een zogenaamde kuilvoersnede van het grasland geoogst. Per jaar kunnen van hetzelfde perceel 5 tot 6 sneden genomen worden, als er niet tussendoor geweid wordt.

Waar stro te koop?

Grote of kleine strobalen kopen Bij Willem Kooter B.V. heeft u de mogelijkheid te kiezen uit een kwaliteitsselectie stro die wij aanbieden als fourage. Tarwestro en gerstestro worden het meest gebruikt als fourage, maar ook gehakseld koolzaadstro is geschikt als fourage in de rundveehouderij.

Related Posts