Hoe Yucca verplanten?

Hoe Yucca verplanten?

Een Yucca groeit niet extreem snel. Wij raden je aan om de plant eens in de drie jaar te verpotten. Neem bij het verpotten van de plant een pot die minstens 20% breder is dan de vorige, zo heeft de plant genoeg ruimte om verder te groeien. Gebruik hierbij normale potgrond.

Kan je een Yucca stekken?

Een Yucca stekken kan op drie verschillende manieren: op water, via de stam of het vermeerderen via een scheut. Deze manieren herken je misschien wel van een Dracaena stekken. Dit is niet zo gek, want deze plant valt binnen dezelfde plantenfamilie als de Yucca: de Asparagaceae.

Hoe kan ik een Yucca stekken?

De Yucca stekken; dit moet je doen Snijd een scheut van de Yucca af die je wilt stekken. De scheut van de Yucca moet een flink stuk stam hebben, met natuurlijk een aantal bladeren eraan. De stam mag zo’n 7 tot 10 centimeter zijn. Daarna moet je de stek 3 tot 5 dagen laten drogen op een koele en beschutte plek.

Kun je een Yucca verplanten?

Je kan de Yucca het beste verpotten direct na aanschaf, of in de lente. In de lente kunnen eventuele beschadigde wortels sneller herstellen dan in de andere seizoenen. We raden aan de plant eens in de drie jaar in een grotere pot te plaatsen, zodat de plant gezond kan doorgroeien.

Kan Yucca buiten staan?

De Yucca is een makkelijk kamerplant, omdat de plant water opslaat in de stam en je hierdoor de plant weinig water hoeft te geven. De plant staat verder het liefst op een standplaats met veel licht. De Yucca is niet vorstbestendig, dus minder geschikt voor buiten. De Yucca is familie van de Beaucarnea.

Heeft een Yucca wortels?

Hoewel de wortels normaal sterk zijn verloopt het uit de pot verwijderen van de plant meestal niet zonder schade. Ze groeien niet echt als een vaste kluit, zoals u normaal gewend, maar breken met het uit de pot halen door het gewicht aan aarde, wat tussen de wortels zit, snel af.

Related Posts