Hoe weet je of je werkgever meekijkt?

Hoe weet je of je werkgever meekijkt?

Een internetreglement is een vereiste wanneer een werkgever wil nagaan wat er gebeurt met zijn computers of internetverbinding. Daarin moet zijn vastgelegd wat er bijgehouden wordt, met welk doel en wat er met de gegevens gebeurt.

Kan je werkgever je geschiedenis zien?

Kan mijn baas zien welke sites ik bezoek? Ja dit is mogelijk en dat wordt ook gedaan door sommige werkgevers. Dat hier wettelijk voorwaarden aan verbonden zijn blijkt voor sommige werkgevers niet zo relevant te zijn.

Kan mijn baas mijn telefoon afluisteren?

Als werknemer heeft u recht op privacy op uw werkplek. Uw werkgever mag daarom niet zomaar een camera ophangen, e-mail controleren of telefoongesprekken afluisteren.

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd. U maakt eenvoudig een ICT- en internetreglement met onze generator.

Wat is het nadeel van 2 banen?

Als de tweede baan geen vrijwilligersbaan is, betekent twee banen ook dat u twee inkomens hebt. Gedurende het jaar wordt een tweede inkomen veel zwaarder belast dan wanneer er één inkomen is. Dat komt door de hogere loonbelasting die u bij de tweede werkgever betalen moet.

Is het verstandig om twee banen te hebben?

Het hebben van twee banen brengt veel voordelen met zich mee, maar er zijn ook een aantal valkuilen. Je zult meer afwisseling krijgen in je werk waardoor je meer betrokkenheid en baantevredenheid krijgt. Daarnaast heb je ook meer financiële zekerheid en kans op een hoger inkomen.

Wie kan mijn surfgedrag zien?

Je internetprovider, of ISP, is jouw poort tot het internet. Alles wat jij online doet, gaat via je provider. Dit betekent dat zij automatisch een hoop informatie over jou krijgen. Zolang jouw internetverkeer niet voldoende versleuteld is, kan jouw internetprovider het zien.

Related Posts