Hoe voedzaam zijn asperges?

Hoe voedzaam zijn asperges?

Goed voor mensen die een beetje op hun gewicht willen letten en toch smaakvol willen eten. Bovendien bevatten asperges veel andere voedingsstoffen, bv. vitamine A, vitamine C, vitamine E en vitamine K. Met 2,68 gram eiwitten per 100 gram zijn het heel eiwitrijke groenten.

Waarom zijn groene asperges gezond?

Asperges bestaan voor 92% uit water, waardoor ze maar 30 calorieën bevatten per 100 gram. Perfect als je wil afslanken dus. Bovendien zijn asperges ook nog eens bijzonder gezond dankzij de vele voedingsstoffen en vitamines die ze bevatten. Ze zijn een bron van de pro-vitamine A, vitamine C, vitamine E en vitamine K.

Wat voor vitamine zit er in asperges?

Voornamelijk door de stof asparagine, die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperges zitten ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur.

Waar bestaan asperges uit?

Asperges bevatten verder vitamine K, vitamine B1, B2, B6, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Naast vitamines zitten er ook veel mineralen in asperges. Een portie asperges bevat kalium, magnesium, fosfor, en een beetje ijzer, jodium, natrium, koper, mangaan, zink, fluor en selenium (1).

Welk mineraal in asperges zorgt voor de goede werking van de nieren?

Daarnaast bevatten asperges een stof die vocht afdrijvend werkt en zo de nierfunctie stimuleert. De typische zwavelachtige geur wordt veroorzaakt door asparaginezuur in deze groente.

Kan je teveel asperges eten?

De website agf.nl, communicatiemiddel van de Aardappel Groente Fruitbranche, waarschuwt ervoor niet te veel asperges te eten als je last hebt van nierstenen. Die zouden oxaalzuur bevatten, en daarmee de vorming van oxalaatstenen kunnen bevorderen.

Hoe lang moet je groene asperges blancheren?

Als je groene asperges gaat wokken of grillen hoef je ze niet eerst te koken. Wil je ze in een salade verwerken of gebruiken om te wokken, dan kun je ze wel eerst blancheren. Dit houdt in: de groene asperges heel kort (maximaal een minuutje) koken om ze vervolgens te laten schrikken in koud water.

Welke mineralen zitten er in asperges?

Asperges op het menu leveren je ook veel mineralen Een portie asperges bevat kalium, calcium, magnesium, ijzer en een beetje koper, mangaan, zink en fluor. Afhankelijk van het gehalte in de grond bevatten asperges ook selenium.

Welke soorten asperges zijn er?

Er zijn 3 soorten asperge; witte, groene en paarse. In Nederland worden voornamelijk witte asperges verkocht (en geteeld). Slechts 3% van de aspergeteelt in Nederland bestaat uit groene asperges. Paarse asperges worden op zeer kleine schaal geteeld en verkocht.

Waar zijn de asperges in de aanbieding?

Winkels waar asperges vaak in de folder staat

  • Jan Linders.
  • Lidl.
  • BookSpot.

Hoe wordt asperges geteeld?

Aspergeplanten worden geteeld uit een zaadje. Een jaar later is het zaadje een aspergeplant, met een hoop wortels eraan. Uit de knoppen van deze wortels groeien de asperges als het ware omhoog. De aspergeplanten worden diep in de grond in een ‘aspergebed’ gestopt.

Related Posts