Hoe snoei je een Wisteria?

Hoe snoei je een Wisteria?

Blauweregen snoeien

  1. Kies een vorstvrije dag.
  2. Begin bovenin te snoeien.
  3. Knip de zijscheuten zover terug dat er per zijtak twee tot drie bloemknoppen overblijven (gerekend vanaf de hoofdtakken), op ongeveer 10-15 centimeter.
  4. Laat de hoofdtak zoveel mogelijk met rust, tenzij de blauweregen te groot wordt voor je tuin.

Hoe onderhoud je blauwe regen?

De blauwe regen groeit graag met zijn takken in volle zon. In de schaduw kan ook, maar toch moet je rekenen op minstens zes uur zonneschijn per dag. Ze groeien best in een grond rijk aan organisch materiaal, niet noodzakelijk rijk aan meststoffen. Ze houden wel van vochtige grond.

Hoeveel groeit een blauwe regen per jaar?

Hoogte: De Wisteria kan zo’n twee meter per jaar groeien. De maximale hoogte die de klimplant kan bereiken is ongeveer vijf tot tien meter. Snoeien: Goed snoeien is belangrijk bij de Wisteria. Zo blijft de plant mooi van vorm en zal ze rijkelijker bloeien.

Hoe moet je blauwe regen stekken?

Na de bloei verschijnen lange bladeren. Deze plant wordt in België nog niet zoveel aangeboden. De blauwe regen groeit graag met zijn takken in volle zon….SOORTEN EN VARIËTEITEN

  1. WISTERIA SINENSIS.
  2. WISTERIA FLORIBUNDA (FUJI)
  3. WISTERIA x FORMOSA.
  4. WISTERIA BRACHYBOTRIS (synoniem W.

Wat heeft een blauwe regen nodig?

Plant de blauweregen op een plek waar ten minste 6 uur per dag de zon schijnt. Kies de standplaats met zorg en houd er rekening mee dat de plant steeds meer ruimte nodig heeft. De pergola, schutting of prieel moet heel wat gewicht kunnen dragen, dus zorg voor een stevige basis.

Hoe oud kan een blauwe regen worden?

Een blauwe regen kan tientallen tot zelfs honderden jaren oud worden. Met het verouderen krijgt de hoofdstam een grillige structuur. Alleen blauweregen die via enten is vermeerderd, bloeit rijk.

Related Posts