Hoe lang gaat een cartridge mee?

Hoe lang gaat een cartridge mee?

De houdbaarheid van een inktcartridge en een tonercartridge ligt tussen de 1 en 4 jaar. Een ruwe schatting, want het hangt natuurlijk af van hoeveel je de cartridges gebruikt. Wij geven je meer informatie over de houdbaarheid en de verschillen tussen inkt en toner.

Wat is de houdbaarheid van printerinkt?

In het kort: een cartridge is gemiddeld 2 jaar (24 maanden) houdbaar na dat de garantie is verlopen (de datum op de cartridge zelf). Als deze datum verlopen is, hoeft dit echter niet te betekenen dat het product niet meer werkt. In de printer is dit 18 maanden na het installeren.

Kan inkt vervallen?

Maar is de inkt dan ook ‘bedorven’? Nee, absoluut niet. De inkt die in inktcartridges zit is geen voedingsmiddel en kan niet bederven. Zolang de inktcartridge nog in de originele verpakking zit en op de juiste wijze bewaard wordt, gebeurt hier helemaal niets mee.

Hoe voorkomen je uitdrogen cartridge?

5 Tips om het uitdrogen van cartridges te voorkomen

  1. Print een keer per week een testpagina of afbeelding waar alle kleuren in zitten.
  2. Laat de printer een reinigingsbeurt uitvoeren.
  3. Gebruik een inkpatroon dat is nagevuld binnen een week.
  4. Haal niet zomaar de stroom van de printer af.

Hoe vaak kun je printen met een cartridge?

Combinatie van tekst en afbeeldingen

HP 364XL cyaan inktcartridge 750 standaardpagina’s
HP 364XL gele inktcartridge 750 standaardpagina’s
Extra cartridges2
HP 364XL zwarte fotocartridge 4500 standaardpagina’s (naar schatting)
HP 364 zwarte inktcartridge 250 standaardpagina’s

Heeft inkt een houdbaarheidsdatum?

Op alle originele inktcartridges vindt u een datum terug. Deze kan op de inktcartridge zelf of op de verpakking van de inktcartridge staan. Maar wat betekent deze datum precies? De datum die vermeld wordt op de inktcartridge is geen houdbaarheidsdatum, maar een garantiedatum.

Kan inkt in de printer uitdrogen?

Cartridges die in een printer zitten kunnen uitdrogen, wanneer je niet al te veel print of wanneer het erg warm weer wordt en de printer op de verkeerde plek staat.

Kan een cartridge uitdrogen?

Cartridges in je printer. Cartridges die in een printer zitten kunnen uitdrogen, wanneer je niet al te veel print of wanneer het erg warm weer wordt en de printer op de verkeerde plek staat.

Wat te doen bij uitgedroogde cartridge?

Zet de printkop in een schaaltje met warm water. Laat deze 5 minuten erin staan. Dep daarna de printkop droog met een doekje wat niet pluist. Zet de patroon weer terug in de printer en printen maar weer!

Hoeveel ml zit er in een cartridge?

Combinatie van tekst en afbeeldingen

Cartridge1 Gemiddelde paginaopbrengst2 Inktvolume3
HP 364 cyaan inktcartridge (CB318E)5 300 standaardpagina’s (met HP 364 zwarte inktcartridge) 3.5 ml
HP 364 magenta inktcartridge (CB319E)5 300 standaardpagina’s (met HP 364 zwarte inktcartridge) 4.0 ml

Hoeveel kleuren prints met 1 cartridge?

Je kunt dan kiezen uit een gewone of XL-cartridge. De cartridges zijn beiden even groot alleen de XL-cartridge bevat meer inkt. Deze is uiteindelijk per print dus goedkoper dan een gewone cartridge. Een gemiddelde printer werkt vaak met vier kleuren: zwart, cyaan, geel en magenta.

Hoe snel droogt inkt uit?

Als je een inktpatroon hebt nagevuld kan je deze het beste binnen een week gebruiken. Wacht je er langer mee? Dan wordt de kans steeds groter dat dit patroon gaat uitdrogen. Er kunnen namelijk inktresten in de printkop zitten en het zal jammer zijn als deze uitdrogen.

Related Posts