Hoe kom ik achter BSN van een ander?

Hoe kom ik achter BSN van een ander?

Waar vind ik mijn burgerservicenummer (BSN)? Uw burgerservicenummer (BSN) staat meestal op uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs uit Nederland. U kunt het nummer ook online opzoeken via Mijnoverheid.nl. Daarnaast vindt u het BSN op een Nederlandse loonstrook, jaaropgaaf, zorgpas of zorgpolis.

Wie mag ID kaart vragen?

Een politieambtenaar, een toezichthouder en een conducteur mogen naar uw identiteitsbewijs vragen. De identificatieplicht betekent dat u zich in bepaalde situaties moet identificeren.

Kunnen mensen iets met je BSN nummer?

De overheid gebruikt uw burgerservicenummer (BSN) bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Met uw BSN kunt u bij elk loket van de overheid terecht. Met dit nummer kan een overheidsorganisatie uw gegevens opzoeken. Zo hoeft u uw gegevens niet bij elke overheidsorganisatie opnieuw aan te leveren.

Hoe kom je aan iemand zijn BSN nummer?

U kunt een BSN op twee manieren opvragen:

  1. Via de website (handmatig gegevens invullen op de website van SBV-Z).
  2. Via de webservice (elektronische berichtuitwisseling vindt plaats tussen uw informatiesysteem en de SBV-Z).

Waar kan ik de BSN nummer vinden?

Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs en identiteitskaart. Het BSN op paspoorten vanaf 9 maart 2014 staat niet meer bij de overige persoonsgegevens. Het BSN staat op de achterkant van de pagina met de persoonsgegevens (de houderpagina) en onderaan de pagina met persoonsgegevens in de cijferreeks.

Kan DigiD gehackt worden?

Valse e-mails of sms-berichten met een foute link lijken steeds echter. Oplichters proberen zo aan uw DigiD-inloggegevens of bankgegevens te komen. Dit heet ook wel phishing.

Wat kan iemand met een kopie van mijn rijbewijs?

Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs. Hiermee kan iemand op uw naam bijvoorbeeld een auto huren of een telefoonabonnement afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft aangeschaft.

Is het verplicht om een identiteitsbewijs te tonen?

De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. De identificatieplicht geeft de politie of toezichthouders niet de bevoegdheid zonder reden uw identiteit te controleren.

Related Posts