Hoe belangrijk is een subwoofer?

Hoe belangrijk is een subwoofer?

Een goed ingeregelde subwoofer tilt een hele surroundopstelling naar een hoger niveau. En zelfs als je helemaal overtuigd bent dat je enkel naar stereo wil luisteren, dan kan een opstap naar een 2.1-opstelling soms verrassende verbeteringen opleveren.

Wat is het verschil tussen woofer en subwoofer?

Subwoofer. Een subwoofer heeft een nog lagere frequentie dan een normale woofer. Ze worden daarom ook wel de ”subs” genoemd. Ze hebben namelijk een bereik tussen 20 en de 200 Hz.

Wat doet een woofer?

Een woofer is een luidspreker die speciaal geschikt is voor de weergave van geluid met lage frequentie, de lage tonen. Afhankelijk van de diameter van de luidspreker en tal van variabele waarden is een woofer in staat de lage tonen weer te geven. Een grote diameter zal resulteren in een groot bewegend oppervlak.

Wat is de beste plek voor een subwoofer?

Optimaal is de plek tussen center- en frontspeaker rechts/links. De subwoofer klinkt niet goed wanneer hij in een hoek of dicht tegen de muur aan staat. Om het beste uit je subwoofer te halen is het goed om hem op verschillende plekken te testen.

Wat voegt een subwoofer toe?

De subwoofer vormt een integraal onderdeel van elke degelijke home cinema opstelling. Dit type luidspreker staat in voor de lage tonen en bas, en zorgt zo voor een extra beleving bij het kijken naar spectaculaire actiefilms. Maar ook in een stereo-opstelling kan een subwoofer voor een meerwaarde zorgen.

Hoeveel Hz is de bass?

Bas (laagbereik) Dit zijn de lage frequenties, tussen 20 Hz en 200 Hz.

Wat kan je doen met een subwoofer?

Is een subwoofer een versterker?

Wat is een subwoofer? Een subwoofer is een actieve luidspreker specifiek voor de weergave van lage tot echt zeer lage tonen. Een subwoofer is opgebouwd uit een speaker unit en een versterker die de speaker unit rechtstreeks aanstuurt.

Waar zet je Sonos SUB neer?

Veel mensen zetten de subwoofer in de hoek van de kamer, vaak naast de speakers aan de voorzijde van het systeem. Een hoek is vaak de meest handige plek, door de bekabeling en de ruimte, en zorgt ervoor dat de lage tonen iets versterkt worden.

Related Posts