Heb je een subwoofer nodig?

Heb je een subwoofer nodig?

Bij kleine luidsprekers ontbreken die namelijk vaak. Maar als je al een paar grote luidsprekers hebt, misschien zelfs een paar vloerluidsprekers, dan heb je niet echt een extra subwoofer nodig. Als je echter films of concerten met surroundgeluid wilt zien, dan is een subwoofer een absolute must.

Wat is de functie van een subwoofer?

Sub betekent namelijk letterlijk onder, terwijl woofer synoniem staat voor lage tonen luidspreker. Een subwoofer zet je dus ergens op de vloer neer, waarna deze speaker diepe bastonen de woonkamer in blaast. De laagste tonen die reguliere luidsprekers achterwege blijven, vul je met een subwoofer eenvoudig aan.

Wat zit er in een subwoofer?

Een subwoofer is een actieve luidspreker specifiek voor de weergave van lage tot echt zeer lage tonen. Een subwoofer is opgebouwd uit een speaker unit en een versterker die de speaker unit rechtstreeks aanstuurt.

Welke subwoofer heb ik nodig?

Een subwoofer is juist geoptimaliseerd voor enkel de lage frequenties en dat is de reden dat speakers hierin soms tekort kunnen schieten. Omdat er veel geluidsdruk nodig is zijn subwoofer vaak voorzien van een grote woofer en dat is ook direct de reden dat subwooferkasten over het algemeen vrij groot zijn.

Hoe kies ik een subwoofer?

Welk merk je ook kiest, kies een model waarbij je voldoende kunt afregelen. Wat je nodig hebt is een auto-powerstand, een crossover-frequentie-regeling (waarmee je de bovengrens qua frequenties bepaalt die de sub afspeelt), een volumeregelaar en een faseknop.

Wat is een subwoofer aansluiting?

De luidsprekeruitgang van uw versterker sluit u aan op de speaker in van de sub en de luidsprekers zelf sluit u aan op de speaker out van de sub. Soms heeft een sub geen speaker out. Dan zet u de subwoofer parallel aan de luidspreker uitgang van de versterker zoals u ook een luidspreker aansluit.

Hoe klinkt een subwoofer?

Ze produceren wel veel volume, maar er is vooral wat wollig gerommel in het laag te horen. Meestal wordt het woord ‘bas’ gebruikt voor frequenties van 60 tot 250 Hz. Onder 60 Hz wordt er gesproken over sub-bass. Dit zijn heel lage frequenties.

Welke Hz Bass?

Meestal wordt het woord ‘bas’ gebruikt voor frequenties van 60 tot 250 Hz. Onder 60 Hz wordt er gesproken over sub-bass. Dit zijn heel lage frequenties.

Welke subwoofer voor hifi?

Welke subwoofer moet ik kopen?

Inclusief versterker
1 Sonos Sub G3 Zwart Actieve speaker
2 Sonos Sub G3 Wit Actieve speaker
3 Harman Kardon Citation Sub S Grijs Passieve speaker
4 Jamo SUB 210 Zwart Passieve speaker

Related Posts