Welke pompoen gebruiken?

Welke pompoen gebruiken?

Bekijk hier een overzicht van de meest bekende pompoenen en hoe je ze het beste kunt gebruiken….Verschillende soorten pompoenen en hoe te gebruiken.

Soort Smaak Hoe te gebruiken
Oranje Hokkaido Zacht en zoet Schillen niet nodig, pompoensoep of bakken in de oven
Kabocha Zoet en vol, vergelijkbaar met tamme kastanjes In zoete bereidingen: taarten, gebak en desserts

Welke pompoen voor oven?

De oranje hokkaido De Hokkaido is een klein Japans pompoentje met mooi donkeroranje vruchtvlees. De schil is zacht en de Hokkaido kun je dan ook eten zonder eerst te schillen. Deze pompoen wordt vaak gebruikt in pompoensoep, maar ook gebakken of geroosterd in de oven is erg lekker.

Welke smaken passen bij pompoen?

De smaak van pompoen is goed te combineren met:

  • Chilipeper.
  • Gember.
  • Nootmuskaat.
  • Geitenkaas.
  • Varkensvlees.
  • Limoen.
  • Spek.
  • Paddenstoel.

Kun je pompoen ook rauw eten?

Je kunt de pompoen rauw eten of even bakken of stomen. Tips: lekker door puree, pannenkoeken en stoofschotels.

Welke pompoen moet je schillen?

In theorie is de schil van elke pompoen eetbaar, alleen is die bij dikke pompoensoorten ook vrij dik en daarom minder aangenaam in de mond. Kies wel het liefst voor bio-exemplaren als je ook de schil gaat eten: de schil van niet-biologische groenten en fruit bevat vaak resten van gifstoffen.

Welke pompoen gebruik je voor soep?

De flespompoen oftewel Butternut squash, zoals de Engelse naam luidt, is een van de bekendere pompoensoorten. Ze hebben veel vruchtvlees en weinig pitten. De flespompoen is geschikt voor in soepen en om te braden en bakken, maar smaakt rauw ook heerlijk.

Welke pompoen voor de soep?

De hokkaido is één van de beste pompoenen die er te koop zijn. De smaak is mild, zacht maar ook vol, nootachtig en zoet. De structuur van het vruchtvlees is uitstekend, verfijnd maar toch stevig, beslist niet vezelig. Dat maakt de oranje hokkaido geschikt voor alle toepassingen, beslist niet alleen voor soep.

Welke soort pompoen voor pompoensoep?

De meest bekende pompoen is de oranje pompoen. De smaak van deze pompoen is zacht en melig. Door de zachte smaak is hij perfect in gerechten met veel smaakmakers zoals chutney en curry. Ook wordt deze pompoen veel gebruikt voor de bekende pompoensoep.

Wat smaakt bij pompoensoep?

Maar probeer ook eens tijm als smaakmaker. Tijm doet het perfect in combinatie met de pompoen en daarmee geef je je soep op een heel eenvoudige manier een eigen tintje. In onderstaand recept voor pompoensoep brengen we deze ook op smaak met zout en peper. Probeer eens om het zout te vervangen door sojasaus.

Kun je pompoen rauw invriezen?

Groenten zoals pompoen, knollen en wortelen kun je perfect invriezen zonder ze vooraf te bereiden of blancheren. Let er wel op dat je de pompoen in hapklare blokjes snijdt. Bovendien zijn ze daarna niet meer voor elk gerechtje geschikt. De blokjes nemen namelijk extra water op tijdens het bevriezen.

Related Posts