Welke landen geen inreisverbod?

Welke landen geen inreisverbod?

Veilige landen en gebieden met een laag COVID-19-risico buiten de Europese Unie/Schengen zijn:

  • Argentinië
  • Australië
  • Bahrein.
  • Canada.
  • Chili.
  • China, vasteland (voor China geldt het EU-inreisverbod tot China ook weer Europese reizigers toelaat)
  • Colombia.
  • Faeröer eilanden.

Wat is een inreisverbod Corona?

Voor reizigers uit landen met een hoog COVID-19 risico buiten de EU/Schengen (ook het Verenigd Koninkrijk) geldt het Europese inreisverbod. Dit betekent dat zij de Europese Unie/het Schengengebied en dus Nederland niet in mogen reizen.

Welke formulieren invullen Spanje?

De Spaanse autoriteiten verplichten alle reizigers die met het vliegtuig of de boot naar Spanje reizen (ook transit) op voorhand het Formulario de Control Sanitario of Health Control Form in te vullen: FCS-formulier voor vliegtuig / FCS-formulier voor boot . Er bestaat geen papieren versie van dit formulier.

Welke documenten heb je nodig om naar Spanje te vliegen?

Reizigers vanaf 12 jaar moeten in het bezit zijn van een testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs. U kunt deze documenten aantonen via de internationale QR-code in de CoronaCheck-app. Wel is het aan te raden ook de aparte documenten mee te nemen op reis.

Wat heb ik nodig als ik naar Spanje vlieg?

Reis je met het vliegtuig naar Spanje? Dan is het, naast het tonen van je coronabewijs, verplicht voor alle passagiers om een Spaanse gezondheidsverklaring in te vullen; ook voor jonge kinderen. De gezondheidsverklaring vul je in op Spain Travel Health (Engels).

Welke landen gaan binnenkort op geel?

Er zijn een aantal landen geel en oranje gekleurd buiten Europa! Zo hebben Aruba, Curaçao, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten code geel. De eilanden Saba en Sint-Eustatius kleuren momenteel zelfs groen! Het is dus zeker mogelijk om momenteel naar een verre bestemming op vakantie te gaan.

Wat is het inreisverbod?

Door een inreisverbod mag u niet reizen naar Nederland, andere landen van de EU en EER, en Zwitserland. U mag ook niet in deze landen zijn. Het inreisverbod geldt niet voor Ierland. U kunt alleen een inreisverbod krijgen als u een terugkeerbesluit hebt gehad.

Heeft Nederland een inreisverbod?

Als u uit een land buiten de Europese Unie/het Schengengebied komt met een laag COVID-19-risico, een veilig land, dan mag u naar Nederland reizen. Hiervoor geldt geen EU-inreisverbod. U heeft een geldig vaccinatiebewijs of testbewijs nodig bij uw (terug)reis naar Nederland vanuit een veilig land buiten de EU/Schengen.

Related Posts