Welk dekbed bij warm weer?

Welk dekbed bij warm weer?

Vind je een dekbed toch nog te warm, kies dan voor een laken of zelfs alleen een dekbedovertrek. Zorg sowieso voor een katoenen dekbedovertrek: zoals gezegd is dit een materiaal dat helemaal bij zomers weer past. Bovendien is katoen lekker luchtig en voelt het in de zomer koel aan, precies wat je nu nodig hebt!

Welk materiaal dekbed bij nachtzweten?

Tencel dekbedden zijn in hoge mate vocht- en temperatuurregulerend. Tencel neemt 150% meer vocht op dan katoen, waardoor uw bed langer droog blijft bij nachtelijk zweten. U krijgt het minder snel te warm of te koud. Een Tencel dekbed is wasbaar.

Wat is het gezondste dekbed?

Overweeg dan zeker een dekbed met natuurlijke materialen, zoals kameelhaar. Ondanks de hoeveelheid transpiratievocht die je verliest, voelt je huid helemaal niet klam aan. Doordat de vezels ademen, zijn ze namelijk uitermate vochtabsorberend en –regulerend. En ideaal trouwens als je graag iets zwaarder op je hebt.

Hoeveel dons in een dekbed?

De vulling van een dekbed

Vulling Donspercentage Comfort
Eendendons 60 – 89 Goed
90 zeer goed
100 Excellent
Ganzendons 60 – 89 Goed

Welk dekbed blijft koel?

Een Moerbeizijde dekbed is een dekbed dat koel ligt en veel warmte af geeft in plaats van vast houdt. Daarnaast staat zijde bekent om het uitstekende vochtregulerend vermogen, waardoor je minder last zal hebben van transpiratie.

Welk dekbed is het meest koel?

Een zomerdekbed van dons of zijde hebben net als de katoenen variant een goede vochtregulatie. In gewicht zijn de zijden, tencel en donzen dekbedden echter wel veel lichter dan de katoenen, waarbij zijde het aller dunste en koelste dekbed is.

Welk dekbed is koel?

Bij natuurlijke vullingen kun je denken aan tencel of bamboe. Bij synthetische vulling kun je denken aan microvezel vullingen. Tencel en bamboe ademenen zelf beter dan katoen en zijn ook nog eens erg sterk. Ideaal voor een koel dekbed dus.

Welke vulling voor dekbed?

Dons Een donzen dekbed houd je de hele nacht warm. Dons zorgt voor een goede isolatie, omdat de zachte vulling de lucht vasthoudt. Daarnaast werkt het vochtregulerend en voelt het heerlijk licht aan door de veren. Synthetisch Synthetische dekbedden worden over het algemeen gemaakt van polyester.

Welk soort dekbed is het beste?

Wol. Dekbedden gevuld met wol hebben een zeer goede vocht- en temperatuurregulatie. Daarom is een wollen dekbed de beste keuze als je ’s nachts veel transpireert.

Wat betekent vulgewicht bij dekbedden?

Wat is het vulgewicht? Het vulgewicht wordt vermeld als totaalgewicht of een gewicht per m2. Omdat verschillende soorten en kwaliteiten vulmaterialen ook verschillende isolatiewaarden hebben, kunt u alleen de vulgewichten van dekbedden met hetzelfde vulmateriaal met elkaar vergelijken.

Wat is vulgewicht dekbed?

Het vul gewicht van een dekbed geeft een waarde aan in gram. Dit is dus letterlijk hoeveel gram dons er in het dekbed zit. Dit wordt aangeven per m2 of in het aantal gram dat in het totale dekbed zit. Bij dons is het vul gewicht alleen te vergelijken bij dekbedden met dezelfde vulkracht en hetzelfde dons percentage.

Related Posts