Wat is Sinterbrons?

Wat is Sinterbrons?

Sinterbrons glijlagers kenmerken zich doordat ze zelfsmerend en onderhoudsvrij zijn. De sinterbrons glijlagers zijn van poreus brons of ijzer gemaakt en zijn meestal gevuld met olie. Door de hoge toelaatbare glijsnelheden zijn de sinterbrons glijlagers bijzonder geschikt voor rotatie toepassingen.

Wat is een Spanlager?

Deze lagers nemen gelijktijdig zowel een radiale als eenzijdige axiale belasting op. Let wel, bij alleen een radiale belasting geeft het lager ook een axiale kracht die gecompenseerd moet worden. Vaak worden deze lagers gepaard gebruikt, bijvoorbeeld in een O- of X-opstelling.

Waarom glijlagers?

Het lager heeft als doel belasting met een draaiende, lineaire of oscillerende beweging op te vangen Dit in tegenstelling tot een wentellager, waarbij zich tussen de as en de boring rollende elementen bevinden. Hierdoor hebben glijlagers een rustigere werking dan lagers met rolelementen.

Hoeveel lagers zijn er?

Vanuit dit oogpunt worden lagers ondergebracht in drie hoofdcategorieën: radiale lagers, axiale lagers en lineaire lagers. De contacthoek tussen het lager en de as bepaalt het lagertype: radiale lagers hebben een contacthoek die kleiner dan 45° is, terwijl axiale lagers een contacthoek hebben die groter dan 45° is.

Waar is een lager van gemaakt?

Lagers kunnen worden gemaakt van kunststoffen maar ook van metalen. De wrijving van de lagers en tussen de lagers kan daarnaast verder worden vermindert door de juiste smeermiddelen toe te passen. Hierbij is de viscositeit belangrijk. Dit viscositeit is de vloeibaarheid van een vloeistof.

Is brons zelfsmerend?

N/mm² continubedrijf omtreksnelheid ca….Sinterbrons en Grafietbrons (zelfsmerend) BP25.

Aanduiding Metafram BP25 Brons Metafram FP15 Ijzer
Volume van geimpregneerde olie 25 – 30% 15 – 20%

Wat is Lagerbrons?

De meest voorkomende bronssoort -RG7- wordt ook wel lagerbrons genoemd, omdat er lood in het materiaal zit wat een soort smerende werking heeft bij toepassing in lagers. In maritieme of agressieve omgevingen moet je echter materiaal met hogere mechanische waardes toepassen, zoals brons RG12.

Wat is de functie van lagers?

Een lager (leger, asblok, kussenblok, draagpot) is een machine-onderdeel waar een as of astap in draait. Een belangrijke taak van een lager is het verlagen van de wrijving tussen de verschillende onderdelen. De beweging is meestal een rotatie maar kan ook een lineaire beweging zijn.

Waar worden kogellagers voor gebruikt?

Kogellagers zijn de meest gebruikte lagertypes en worden o.a. toegepast bij eenvoudige as-draaiverbindingen zoals wiellagers. Het is om ondanks zware belasting de draaiing met zo weinig mogelijk wrijving te laten plaatsvinden.

Waarom worden lagers gebruikt?

Lagers zijn onderdelen die worden gebruikt voor het verlagen van de wrijving tussen verschillende bewegende delen van een constructie. Lagers worden over het algemeen gebruikt voor het versoepelen van een lineaire beweging of roterende beweging. Er zijn verschillende soorten lagers ontwikkelt.

Hoeveel kogels in een lager?

In achternaven moeten over het algemeen 9 kogels van ¼” gebruikt worden. De kwaliteit van de kogels is niet te beoordelen anders dan op basis van informatie van de fabrikant. Bij onderhoud aan de naaf is het verstandig om de kogels allemaal te vervangen. Het gebruik van een kogelring is niet aan te bevelen.

Related Posts