Wat is de best verkochte SUV ter wereld?

Wat is de best verkochte SUV ter wereld?

Op plek één staat dus de Toyota RAV4 (947.919 keer verkocht), op de tweede plaats eindigt de Honda CR-V met 811.209 verkochte exemplaren, gevolgd door de VW Tiguan, die 736.885 keer de dealerdeur uitreed.

Wat is de betekenis van SUV?

Maar waarin onderscheidt het zich precies van andere automodellen? SUV is de afkorting van Sport Utility Vehicule. Dit voertuigtype is ontstaan door de groeiende behoefte aan een voertuig dat zijn utilitair karakter kon combineren met een gebruik in het teken van ontspanning, hobby’s en reizen.

Waarom crossover?

Crossovers zijn auto’s die op SUV’s lijken. Met hun stoere uitstraling, hoge instap, voldoende ruimte voor bagage of boodschappen en hoge mate van comfort doen ze bijna niet onder aan SUV’s. Toch zijn crossovers niet geschikt om een woestijnrally mee te rijden of met een zware caravan de Alpen te trotseren.

Wat is de beste SUV occasion?

De tien beste gebruikte SUV-modellen in 2019

# Model Gemiddelde prijs
1 Skoda Kodiaq 30.000,-
2 Peugeot 3008 25.000,-
3 Audi Q5 40.000,-
4 Suzuki Vitara 18.000,-

Wat zijn de beste SUV’s?

De 9 beste modellen in de categorie SUV, die vind je hier.

  • Nissan Qashqai. Als een van de populairdere SUV’s in Nederland kan de Nissan Qashqai natuurlijk niet ontbreken op deze lijst.
  • Audi Q5.
  • BMW X3.
  • Skoda Kodiaq.
  • Peugeot 2008.
  • Volvo XC60.
  • Kia Sportage.
  • Mercedes-Benz GLC.

Wat is de beste SUV auto?

1. Audi Q5. De Audi Q5 behoort als betrouwbare keuze tot de beste SUV’s van 2020. Het is een premium Duits model met het ontwerp zoals een Sports Utility Vehicle eruit moet zien.

De nummer 1-positie is voor de Toyota RAV4. Dat model werd wereldwijd bijna een miljoen keer verkocht.

Waar komt haval vandaan?

2. Haval H6 Coupé De naam Haval zegt je misschien niets, maar van eigenaar Great Wall heb je misschien al wel gehoord. Toch is Haval een naam om in het oog te houden: het is namelijk het best verkopende SUV-merk in China.

Related Posts