Wat doet glycerine in shampoo?

Wat doet glycerine in shampoo?

Glycerine, glycerol – wat het is en wat het doet… Het zit in bijna elk product: Glycerine. Een humectant (bevochtigingsmiddel) trekt vocht uit de omgeving eromheen naar zich toe. Het aanbrengen van glycerine op droog haar kan je haar helpen vocht vast te houden.

Waar is glycerine van gemaakt?

Glycerol of Glycerine1 is een kleurloze suiker-alcohol. Het is een natuurlijk bestanddeel van vetten, zowel dierlijke als plantaardige. Glycerol wordt voornamelijk gewonnen tijdens de productie van biodiesel, maar soms ook uit dierlijk vet.

Is glycerine gevaarlijk?

Actuele stand van zaken. Onderzoek toont aan dat glycerol veilig. Volgens de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG) en de Warenwet mag een product zoveel glycerol bevatten als nodig is. Er zit geen maximum aan omdat de chemische stof niet gevaarlijk is.

Is glycerine goed voor je haar?

Wat doet glycerine voor je haar? Maar glycerine is niet alleen goed voor je huid, het doet ook wonderen voor je haar. Het ingrediënt helpt je haar om het vocht vast te houden en maakt het zo minder droog. Glycerine herstelt je gespleten haarpunten, voorkomt pluis en stimuleert de haargroei.

Is glycerine vloeibaar?

Glycerine is een kleurloze suiker-alcohol en is een natuurlijk bestanddeel van zowel dierlijke als plantaardige vetten. Door zijn waterbindende werking gaat glycerine olie het vochtverlies uit de huid tegen. Deze vloeibare glycerine, of glycerin op z’n Engels, kan dus een grote rol spelen bij de hydratatie van de huid.

Is glycerine olie?

Wat is glycerine? Glycerine, ook wel glycerol genoemd, wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie. Maar glycerine is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Als ingrediënt behoort glycerine tot de zogenaamde humectanten.

Is glycerine natuurlijk?

Glycerine is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën dat hoofdzakelijk bestaat uit triglyceriden (een combinatie van glycerine en drie vetzuren).

Wat is het verschil tussen glycerine en vaseline?

Vaseline en glycerine zijn beiden producten die als ingrediënten worden gebruikt in de cosmetica en geneeskunde. Vaseline is alleen afkomstig van aardolie maar glycerine kan zowel van aardolie als van plantaardige of dierlijke vetten en oliën worden gemaakt.

Related Posts