Wat doet apigenine?

Wat doet apigenine?

Apigenin zorgt er voor dat leukemie minder snel groeit. Het vermindert de overlevingskansen van cellen in twee cellijnen die lijken op respectievelijk myeloïde en erythroïde leukemiecellen. Apigenine stopt de celdeling in beide cellijnen – in verschillende stadia – en leidt tot celdood in de myeloïde cellijn.

Is peterselie ontstekingsremmend?

En wist je dat peterselie ontstekingsremmend werkt, goed is voor je haar en een slechte adem tackelt? Peterselie komt in drie varianten: krul- en bladpeterselie en wortelpeterselie.

Is peterselie gevaarlijk?

Peterselie kan waardevol zijn voor de zenuwen door het hoge gehalte aan ijzer. Peterselie heeft door het hoge vitamine C-gehalte zelfs kankerremmende eigenschappen en kan ook dienen als aanvulling voor onze dagelijkse vitaminebehoefte. Het immuunsysteem zal er wel bij varen.

Is gedroogde peterselie gezond?

Gedroogd peterselieblad kent diverse voordelen voor je gezondheid. Zo is het een bron van provitamine A en vitamine C. Vitamine C werkt als antioxidant en heeft een goede invloed op je immuunsysteem. Ook is het kruid rijk aan vitamine K, die bijdraagt aan de sterkte en gezondheid van je botten.

Waar zit apigenine in?

Apigenine is een van de flavonoïden uit groente en fruit, en zit ook in peterselie.

Hoeveel peterselie mag je per dag eten?

Eigenlijk zou je elke dag wat peterselie kunnen eten, omdat het zo rijk is aan voedingsstoffen. Als je een flinke bos koopt kun je elke dag wat fijnhakken voor over je salade, door je groene smoothie, over groente gestrooid, als pesto of door je soep.

Kun je peterselie koken?

Kruiden met zachte blaadjes zoals peterselie, bieslook, koriander, dragon, dille en basilicum geven snel hun smaak af en kun je het beste op het eind van het kookproces toevoegen of vlak voor het opdienen. Te lang verhitten of meekoken leidt bij deze zacht-bladerige kruiden tot smaakverlies.

Is gedroogde basilicum gezond?

Basilicum bevat veel antioxidanten, is ontstekingsremmend en het helpt tegen stress. Dit betekent niet dat basilicum wordt gezien als een medicijn. Gedroogde basilicum is natuurlijk ook verschillend van verse basilicum planten. Maar het feit blijft, basilicum is gezond.

Is gedroogde tijm gezond?

Tijm kan bij allerlei infecties worden gebruikt, vooral bij klachten aan de luchtwegen zoals verkoudheid, holte-ontstekingen, hoest, overmatig slijm, etc. De plant bevat onder andere vitamine C en de mineralen calcium en ijzer.

Waar zit flavonolen in?

Flavonoïden zijn natuurlijke bestanddelen van planten. Ze hebben een antioxidant werking, en geven kleur aan groenten en fruit. Naast groenten en fruit, bevatten noten, thee, chocolade en rode wijn (in dat geval afkomstig van de druiven) ook flavonoïden. Ze worden ook wel als voedingssupplement aangeboden.

Waar zit flavanolen in?

Ook aanwezig in Ze zitten voornamelijk in de schillen en zaden van vruchten en groenten, dus niet zozeer in het vruchtvlees. Relatief grote hoeveelheden flavanolen vind je in vruchtensappen, jams, appels, avocado’s, vijgen, mango’s, aardbeien, cacao, kersen, zwarte thee, groene thee, rode wijn, witte wijn en port.

Related Posts