Inhoudsopgave
Wat betekent in afwachting van uw reactie verblijf ik?
Je kunt een brief of email afsluiten door in afwachting van uw reactie, of in afwachting van uw reactie verblijf ik te gebruiken. Op deze manier sluit je de brief erg zakelijk af. Je gebruikt in ‘afwachting van uw reactie, verblijf ik’ in zakelijke brieven waarbij je de persoon aan wie de brief gericht is, niet kent.
Wat betekent Ik zie uw reactie graag tegemoet?
Met die zin bied je de lezer een mogelijkheid tot contact. Je zegt bijvoorbeeld waar hij terecht kan met verdere vragen. Kijk wel uit voor verouderde zinnen als ‘In afwachting van uw reactie, verblijf ik. ‘ Beter is ‘Ik zie uw reactie graag tegemoet’ of ‘Graag horen wij of u gebruik wilt maken van dit aanbod.
Hoe sluit je een mail af in afwachting?
Een formele brief of email is op verschillende manieren af te sluiten. Je zou een afsluiting zoals “In afwachting van uw reactie verblijf ik” of “Erop vertrouwend dat u volledig bent geïnformeerd” kunnen gebruiken.
Wat is een spoedige reactie?
‘ ‘Ik waardeer uw snelle reactie’ Het is prima om ‘ik waardeer uw snelle reactie’ als alternatief te gebruiken als je zo snel mogelijk een antwoord wil, maar geen tijdslimiet hebt. Het geeft de ontvanger iets meer een duwtje in de rug dan ‘ik verneem graag van u’.
Wat betekent Inmiddels verblijven wij?
Brieven en e-mails waarbij in de slotzin het werkwoord verblijven wordt gebruikt, zijn als verouderd te beschouwen. Standaardzinnen als In afwachting van uw antwoord verblijf ik hoogachtend en Inmiddels verblijven wij met de meeste hoogachting zijn dus niet meer geschikt voor moderne brieven en e-mails.
Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Voorbeelden: – Wij vertrouwen erop u voldoende geïnformeerd te hebben. – Wij zien uw reactie graag tegemoet. – Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op. Mocht u daarom nog vragen hebben, horen wij dit graag.
Wat betekent tegemoet gaan?
bw., in zodanige richting dat men iemand of iets ontmoet; (fig.) hij kwam mij met de grootste bereidwilligheid —, maakte het mij gemakkelijk; het Rijk zal ons wat — komen, financieel bijstaan; aan bezwaren, wensen — komen, ze althans gedeeltelijk verhelpen; iets — zien, afwachten.
Wat betekent iets tegemoet zien?
Definities die `tegemoetzien` bevatten: Verbuigingen: heeft tegemoetgezien (volt. deelw.) verwachten dat iets zal gebeuren Voorbeeld:…
Hoe sluit je brief af?
Een correcte, zakelijke groet hoeft niet overdreven formeel te zijn. De meest gebruikelijke slotgroet is: Met vriendelijke groet(en). Te formeel is een slotgroet als: Hoogachtend, of Met hoogachting. Te informeel is een slotgroet als: Groetjes, of Hartelijks.
Wat is een pakkende slotzin?
De tips voor een goede slotzin op een rijtje De laatste zin moet iets toevoegen aan je verhaal. Met de slotzin probeer je de lezer aan te zetten tot actie. Zorg er wel voor dat het geen commerciële of reclameachtige zin is. Er moet een balans zijn tussen zelfverzekerdheid en bescheidenheid.
Wat is een slotzin voorbeeld?
Voorbeelden slotzin Als u hierover nog vragen hebt, beantwoord ik ze graag. Als u meer informatie nodig hebt, kunt u me bereiken op telefoonnummer Ik hoop dat dit een juiste weergave is van de afspraken die we hebben gemaakt. Als u opmerkingen of aanvullingen hebt, aarzel dan niet contact op te nemen.
Hoe vraag je om een spoedige reactie?
Wij hopen spoedig iets van u te vernemen. Graag zie ik uw antwoord zo spoedig mogelijk tegemoet. Ik zie uw reactie graag tegemoet. In afwachting van uw spoedige reactie, …
Je kunt een brief of email afsluiten door in afwachting van uw reactie, of in afwachting van uw reactie verblijf ik te gebruiken. Op deze manier sluit je de brief erg zakelijk af. Het is een klassieke, formele en afstandelijke afsluiting.
Is het in afwachting van of op?
mv., 1. het afwachten: in stille, eerbiedige afwachting; in afwachting zijn (blijven), wat er gebeuren zal; 2. in afwachting van, wachtende op, t.w.: een persoon, totdat hij komt: in afwachting van hen die komen ; — een zaak, totdat zij komt of gebeurt: in afwachting van de dingen die komen zullen :…
Wat zeg je aan het eind van een presentatie?
Een goede tip om je presentatie effectief af te sluiten, is om je presentatie te eindigen met: “Nog één ding…”, gevolgd door een inspirerend, schokkend, mooi of geweldig feitje, nieuwtje of statement. Deze tip zou je ook de Steve Jobs van de afsluiters kunnen noemen.