Wat betekent aubergines?

Wat betekent aubergines?

Het begrip aubergine heeft 4 verschillende betekenissen: 1) donkerpaarse vrucht. glanzende, donkerpaarse vrucht met witgroen vruchtvlees die wordt gegeten als groente, vaak verwerkt in mediterrane gerechten. 2) aubergineplant. eenjarige plant uit de nachtschadefamilie die de auberginevrucht levert; aubergineplant.

Waar komt het woord aubergine vandaan?

De naam aubergine namen we over uit het Frans. De Arabische Moren brachten in de middeleeuwen de groente die ze al-badinjan noemden naar Spanje, waar het in het Catalaans alberginia werd. De Fransen maakten er op hun beurt aubergine van en zo kwam het naar België en Nederland.

Wat is het meervoud van aubergine?

Het meervoud van aubergine is ‘aubergines’.

Waarom heet een aubergine Eggplant?

De aubergine (Solanum melongena) wordt ook wel ‘eierplant’ of ‘eiervrucht’ genoemd. Die naam is afgeleid van het Engelse eggplant. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. Dit is bewaard gebleven in de Italiaanse naam “Melanzane”.

Hoe schrijf je aubergine?

Engels

enkelvoud meervoud
aubergine aubergines

Hoe zeg je aubergine?

Spelling en flexie

Vorm Afbreking
Enkelvoud aubergine au.ber.gi.ne
Meervoud aubergines au.ber.gi.nes

Wat voor soort groente is aubergine?

De aubergine wordt ook wel ‘eierplant’ genoemd, afgeleid van het Engelse woord ‘eggplant’. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. Aubergine is een vruchtgroente uit de nachtschadefamilie, net zoals tomaat en paprika.

Welke kleur heeft aubergine?

Aubergine is een donker paarse of bruin-paarse kleur, gelijkaardig aan de kleur van de buitenschil van de vrucht van de aubergine, hoewel er aubergines bestaan in allerlei kleuren van wit tot indigo. De kleur zoals ze hiernaast is weergegeven, werd in 1998 door het bedrijf Crayola geïntroduceerd.

Wat is de smaak van aubergine?

1.1 Smaak. Aubergine zoals we ‘m in Nederland kennen, met een glanzende paarse schil en een vorm zoals die van een iets dikkere, kortere courgette, heeft een milde, vrijwel neutrale smaak.

Wat is aubergine in het Frans?

FR: Parmesan et aubergine. NL: Parmaham en aubergine. FR: Ou aubergine peut-être….

aubergine (v) de eierplant (m) ; de eiervrucht (v)
aubergine aubergine ; aubergines ; eierplant ; aubergine

Hoe gezond is een aubergine?

Aubergine levert veel voedingstoffen en slechts weinig calorieën. Dat is een uitkomst voor je gewicht en ideaal als je een gezond gewicht en een goede gezondheid nastreeft. Op deze manier krijg je namelijk niet meer energie binnen dan je lichaam nodig heeft, maar wel veel vezels, vitamines en mineralen.

Is aubergine een wintergroente?

Inleiding: wat is aubergine voor groente? De aubergineplant is een nachtschadeachtige, net zoals bijvoorbeeld de aardappel, de paprika en de tomaat. De groeiwijze is vergelijkbaar met de laatste twee planten: als een vruchtgroente, waarbij we de rijpe vrucht eten (zie ook punt 1.1 hieronder).

Related Posts