Kun je multiplex voor buiten gebruiken?

Kun je multiplex voor buiten gebruiken?

Multiplex voor buiten is een plaatmateriaal dat opgebouwd is uit een oneven aantal houtfineerlagen. Doordat ze kruislings met watervaste lijm op elkaar verlijmd zijn, is de multiplex plaat erg sterk én geschikt voor buiten.

Welk multiplex voor buiten?

Gebruikt u de platen buiten in een beschutte omgeving? VerfPlex® is een grijs gegrond watervast multiplex dat kan worden gebruikt in beschutte omstandigheden. Zoekt u het beste multiplex voor buiten? Kies dan voor Okoume multiplex wit MDO (PrimePlex®) (perfect te schilderen).

Is hardhout multiplex geschikt voor buiten?

Hardhout multiplex is watervast verlijmd, maar is door de opbouw niet geschikt voor buiten. Wel is hardhout multiplex geschikt voor vochtige binnentoepassingen. Okoume multiplex (door en door) is de meest gebruikte multiplexplaat voor exterieur timmerwerk.

Welke houten platen zijn waterbestendig?

Watervast plaatmateriaal

  • MDF Exterieur. MDF Exterieur is dé MDF variant voor gebruik buitenshuis.
  • Multiplex Okoumé Watervast. Multiplex van okoumé-hout is de juiste keus als je multiplex buitenshuis wilt toepassen.
  • Betonplex Berken.
  • Betonplex Antislip.
  • Betonplex Hardhout.

Welke balk voor vloer?

Voor vloerhout en houten balken, zowel voor massieve als voor gelamineerde liggers van ribpanelen, wordt hoofdzakelijk gebruikt gemaakt van Europees naaldhout (meestal vuren, soms grenen).

Naast verlijming zijn ook de houtsoort en de opbouw van de multiplexplaat belangrijk als het gaat om de buitentoepassing. Een voorbeeld is hardhout multiplex. Hardhout multiplex is watervast verlijmd, maar is door de opbouw niet geschikt voor buiten. Wel is hardhout multiplex geschikt voor vochtige binnentoepassingen.

Kan betonplex tegen water?

Betonplex is een stevig plaatmateriaal die in twee varianten vervaardigd wordt. Betonplex platen zijn voorzien van een epoxy toplaag van kunsthars. Hierdoor is het plaatmateriaal slagvast, krasvast en watervast.

Okoume multiplex WBP wordt veel buiten toegepast. Wit gegrond multiplex is ook geschikt. Gebruikt u de platen buiten in een beschutte omgeving? VerfPlex® is een grijs gegrond watervast multiplex dat kan worden gebruikt in beschutte omstandigheden.

Welke plaat is geschikt voor buiten?

Multiplex voor buiten wordt ook wel exterieur genoemd. Kortgezegd: het zijn platen geschikt voor buitentoepassingen en vochtige ruimtes. Denk hierbij aan dakconstructies, boeidelen, keukens en boten. Kenmerkend is dat de platen overwegend makkelijk te verwerken zijn.

Hoe waterbestendig is multiplex?

Multiplex is samengesteld uit verschillende fineerplaten en omdat hout zonder bescherming niet goed bestand is tegen water, geldt dat ook voor multiplex. Wel is multiplex WBP verkrijgbaar. Multiplex WBP staat voor Water Boiled Proof en is daarmee in principe geschikt voor gebruik in een vochtige omgeving.

Wat is de beste kwaliteit multiplex?

Dat is de B/BB kwaliteit. Bijvoorbeeld Populieren multiplex B/BB. Gaat u voor topkwaliteit en bent u op zoek naar de mooiste multiplex plaat voor binnen? Kies dan voor Russisch berken multiplex wat vaak wordt gebruikt voor het maken van meubels en sportattributen.

Welke plaat kan tegen regen?

Voor vochtige ruimtes kun je de vochtwerende plaat van MDF gebruiken. Deze groene plaat is geïmpregneerd. Let op: deze plaat is niet geschikt voor buiten! Een ander soort MDF is de ‘buig-MDF’.

Welke multiplex is watervast?

Related Posts