Kan SRAM met Shimano?

Kan SRAM met Shimano?

De SRAM groepsets zijn niet zo nauw afgelijnd als die van Shimano. Nagenoeg alle SRAM onderdelen zijn onderling compatibel.

Welke groepen MTB?

Volgorde Shimano MTB groepen overzicht

Shimano MTB Groepset Niveau
Shimano Deore Beginner/Licht gevorderd
Shimano SLX Licht gevorderd/Gevorderd
Shimano Deore XT Expert/Prof
Shimano XTR Expert/Prof

Welke afmontage MTB?

Afmontage van nieuwe mountainbikes Iedere fabrikant kan zelf kiezen welke groepset zij hiervoor gebruiken. Als er bij een mountainbike vermeld staat dat deze is afgemonteerd met bijvoorbeeld SRAM GX kun je er vanuit gaan dat de meeste onderdelen afkomstig zijn uit deze groepset.

Kan een Shimano cassette op een SRAM body?

Sram en Shimano cassettes hebben dezelfde passing en passen dus op dezelfde body.

Kan een SRAM ketting op een Shimano Cassette?

Je kunt er ook kiezen een KMC, SRAM of Connex snelschakel te gebruiken op een Shimano ketting. Dat is zonder meer de goedkoopste oplossing. Ik rijd er zelf al dik een jaar naar volle tevredenheid mee. Handig met wisselen en ook met schoonmaken.

Welke Shimano groepen zijn er?

Volgorde Shimano Race groepen overzicht

Shimano Groepset Niveau
Shimano Tiagra 10-Speed Beginner/Ervaren
Shimano 105 11-Speed Ervaren
Shimano Ultegra 11-Speed Ervaren/Gevorderd
Shimano Ultegra Di2 11-Speed Gevorderd/Expert

Wat is beter alivio of deore?

Alivio, Deore, Deore LX, Deore XT, Deore XTR. Alivo is een groep die je beter alleen op de weg kunt gebruiken, Deore is al een stuk beter. Vanaf deore LX heb je een goede groep waar je ook in het veld/bos heel veel plezier kunt hebben.

Kan 10 speed cassette op 11-speed body?

Het is vrij simpel. Op een 11v body moeten 2 spacers als je een 10V cassette wil monteren. Eentje van 1,85 mm, deze is doorgaans van plastic en krijg je bij je wielen.

Welke cassette op body?

Bij de aanschaf van een body voor een wielset of een fietstrainer moet je weten welke type cassette jij gebruikt. In de basis zijn er drie grote merken Shimano, SRAM en Campagnolo. SRAM en Shimano gebruik(t)en dezelfde body’s waardoor de 9-, 10- en 11-speed cassettes van beide merken allemaal compatible zijn.

Related Posts