Kan je werk zien wat je doet?

Kan je werk zien wat je doet?

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd. U maakt eenvoudig een ICT- en internetreglement met onze generator.

Hoe wordt thuiswerken gecontroleerd?

Vijf voorwaarden voor controle

  • Vooraf informeren. Als werkgever dien je vooraf kenbaar te maken dat werknemers kunnen worden gecontroleerd en op welke wijze dat gebeurt.
  • Legitiem doel.
  • De controle moet noodzakelijk zijn.
  • Vertrouwelijke communicatie.
  • Toestemming van de OR.

Kan mijn baas zien welke sites ik bezoek telefoon?

Advertentienetwerken, bijvoorbeeld Google en Facebook. Zij kunnen gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt en welke apps je gebruikt. Als je ingelogd bent op Google en/of de Chrome browser gebruikt en/of Google Android gebruikt kan Google gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt.

Kan mijn werkgever mijn browsergeschiedenis zien?

Ja dit is mogelijk en dat wordt ook gedaan door sommige werkgevers. Dat hier wettelijk voorwaarden aan verbonden zijn blijkt voor sommige werkgevers niet zo relevant te zijn. Er zijn grofweg 2 verschillende manieren die werkgevers gebruikten om te controleren welke websites bezocht worden.

Kan werkgever gsm controleren?

Werkgevers kunnen het gebruik van de zakelijke mobiele telefoon van werknemers controleren. Werkgevers moeten hierbij rekening houden met de privacy van de werknemers en met de voorwaarden die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG (UAVG) in dat verband stellen.

Kan werkgever mijn locatie zien?

Kan mijn baas zien welke sites ik bezoek? Ja dit is mogelijk en dat wordt ook gedaan door sommige werkgevers. Dat hier wettelijk voorwaarden aan verbonden zijn blijkt voor sommige werkgevers niet zo relevant te zijn.

Related Posts