Is Honda een goed merk?

Is Honda een goed merk?

Uit een onderzoek onder 30.000 automobilisten in heel Europa is gebleken dat Honda en Toyota de betrouwbaarste automerken zijn. Dacia was op de derde plek het betrouwbaarste Europese merk. De Honda Jazz 1.4 kwam overall als betrouwbaarste model uit het onderzoek dat 178 modellen besloeg.

Wat zijn de meest betrouwbare auto?

De grote winnaar is de Toyota Verso-S met rapportcijfer 9,9 (zie kader). Onderaan de ranglijst staan drie ‘Europeanen’. Want anders dan het cliché ‘Duits = degelijk’ zit zelfs Volkswagen bij de slechtst scorende merken. Ook de Franse merken Renault en Peugeot blijven probleemkinderen qua betrouwbaarheid.

Wat is de minst betrouwbare auto?

De 13.940 euro kostende Dacia Sandero is niet alleen de meestverkochte auto van Europa, maar ook nog eens een van de betrouwbaarste. Dacia staat op plek twee in een groot Brits onderzoek, na koploper Lexus. Fiat en Land Rover zijn de minst betrouwbare merken.

Welk merk auto meeste pech?

De auto die met de meeste klachten kampt is met afstand de vorige generatie Volkswagen Passat. Deze heeft een dramatische score van 1,4. Maar liefst 10% van de eigenaren kon een keer niet verder rijden en 42% moest een keer direct naar de garage.

Wat is beter Honda of Toyota?

Betrouwbare automerken Zo staat Toyota met stip op 1, met een rapportcijfer van 8,7 voor alle modellen. Daarna volgen Suzuki (8,6), Honda (8,5), Mazda (8,5), Subaru (8,5), Hyundai (8,3), Mitsubishi (8,1) en Kia (7,9). Wil je een betrouwbare auto? Dan kom je dus al gauw uit bij een Aziatisch merk.

Wat is een goede degelijke auto?

Het Japanse Lexus voert de lijst van meest betrouwbare fabrikanten volgens de Consumentenbond aan (cijfer 8,8), gevolgd door Subaru (8,6) en Honda (8,4). Na Honda staan namelijk ook Toyota, Mazda, Suzuki, Mitsubishi, Hyundai en Kia in de Top 10.

Wat is de beste merk auto?

Zo staat Toyota met stip op 1, met een rapportcijfer van 8,7 voor alle modellen. Daarna volgen Suzuki (8,6), Honda (8,5), Mazda (8,5), Subaru (8,5), Hyundai (8,3), Mitsubishi (8,1) en Kia (7,9). Wil je een betrouwbare auto? Dan kom je dus al gauw uit bij een Aziatisch merk.

Welke auto minder problemen?

Auto met meeste en minste storingen en problemen: De meest betrouwbare auto’s komen uit Japan. We denken dan aan de automerken Toyota, Suzuki, Honda, Kia, Subaru, Daihatsu, Mitsubishi, Mazda en Nissan.

Welke auto heeft het minste onderhoud?

Minst betrouwbare auto’s in 2020

 • Volkswagen Passat (2005 – 2014) – 1,4.
 • Peugeot 3008 (2009 – 2016) – 3,3.
 • Renault Clio (2005 – 2013) – 3,8.
 • Ford Focus (2005 -2011) – 4,3.
 • Skoda Octavia (2004 – 2013) – 4,4.
 • Opel Astra (2009 – 2015) / Opel Zafira – 4,6.

Welke auto heeft het minste pech?

Welke auto’s gebruikte de Wegenwacht?

Het voertuigpark van de Wegenwacht

 • Multifunctioneel voertuig.
 • Volkswagen Caddy.
 • Volkswagen Touran.
 • Volkswagen Transporter.
 • Truckservicevoertuig.
 • Lepelvoertuig.

Wat is de meest betrouwbare kleine auto?

De Suzuki Celerio is volgens WhatCar de meest betrouwbare compacte auto. Het model heeft zelden problemen en de betrouwbaarheidsindex is 98,9 procent. Op plek twee staat de Honda Jazz met een betrouwbaarheidsscore van 98,3 procent. De Dacia Sandero staat op plek drie met een betrouwbaarheidsscore van 97,9 procent.

Welke auto’s gaan het langst mee?

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power kun je het beste gaan voor Lexus, Porsche, Toyota of Volkswagen. Het Britse What Car maakte een top zes van Suzuki, Lexus, Toyota, Kia, Mitsubishi en Subaru. De conclusie is dus duidelijk: met een Japanse auto, met name een Toyota of een Suzuki, zit je vaak wel goed.

Related Posts