Hoe ongezond is jam?

Hoe ongezond is jam?

Gezond: nee. Maar ook weer niet zó ongezond. Jam bevat geen vet, maar wel veel suiker. Als je het als broodbeleg gebruikt, weegt dat laagje jam ongeveer 15 gram, dus dan valt de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt best mee: 7-8 gram.

Welke jam afvallen?

Jam van 100% vruchten = 50 kcal Heb je zin in zoet? Dan kan jam (50 kcal voor 20 gram) een slanke optie zijn! Jam van 100% vruchten bevat vaak een behoorlijke hoeveelheid mineralen en vitamines. Toegevoegde suikers maken jam een stuk minder gezond, dus check het etiket en ga voor 100% fruiteigen suikers.

Wat is Maltitolstroop?

De maltitolstroop die gebruikt wordt in suikervrije drop valt onder de polyolen. Polyolen zijn koolhydraten die gebruikt worden als suikervervangers. Maltitol heeft een glycemische index van 35. Tafelsuiker heeft een glycemische index van 65 dat betekent dat suiker de bloedsuikerspiegel meer verhogen dan maltitol.

Wat is gezonder appelstroop of jam?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is niet zo gezond als je misschien zou denken. Ongezond is het ook niet, maar het bestaat wel voor de helft uit suiker. Dit is iets minder suiker dan in jam zit (daar zit gemiddeld 60 procent suiker in).

Welk beleg is goed voor de lijn?

Dit zijn gezonde belegkeuzes uit de Schijf van Vijf:

 • Halvarine of margarine uit een kuipje op elke boterham.
 • Zuivelproducten: 20+ en 30+ kaas, hüttenkäse, zuivelspread, mozzarella, zachte geitenkaas.
 • Ei.
 • Noten en notenpasta en pindakaas met 100% pinda’s of noten, zonder toegevoegd zout of suiker.

Is Fruitspread gezond?

Redelijk. Dit product kan de dagelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. Zoet beleg zoals AH Aardbei fruitspread minder suiker is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. AH Aardbei fruitspread minder suiker is een prima keuze uit zoet beleg als dagelijks extraatje.

Is bosbessenjam gezond?

Bosbessen zijn lekker en gezond Bosbessen bevatten meer ziekte bestrijdende antioxidanten dan welke groente of fruitsoort dan ook. Er worden veel artikelen aan gewijd en daarin wordt de bosbes ook wel ‘breinvoedsel’ of ‘verjongingsbessen’ genoemd. Bosbessen houden je jong en verlagen het risico op hart en vaatziekten.

Is maltitol een vorm van suiker?

Maltitol (E965) is een suikervervanger die 75-90% de zoetheid van suiker bevat. De suikervervanger heeft bijna identieke eigenschappen als suiker alleen is het een stuk gezonder voor je lichaam en erg laag in calorieën. Maltitol is een zoetstof die fabrikanten op synthetische wijze vergaren uit maltose (moutsuiker).

Jam bevat geen vet, maar wel veel suiker. Als je het als broodbeleg gebruikt, weegt dat laagje jam ongeveer 15 gram, dus dan valt de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt best mee: 7-8 gram. Dat is een stuk minder dan in een paar koekjes, een portie vruchtenyoghurt of een glas frisdrank/sap zit.

Wat is gezonder honing of jam?

Er is weinig verschil met andere vormen van suiker, zoals kristalsuiker en rietsuiker. In je lichaam worden alle soorten suikers op dezelfde manier afgebroken en verteerd. Wel bevat honing iets meer water dan kristalsuiker. Hierdoor zit er per 100 gram iets minder calorieën in.

Doe een paar lepels in je toetje of smeer af en toe een dikke laag biologische bosbessenjam op je boterham. Je doet je lichaam en je gezondheid er een groot plezier mee.

Welke jam is het gezondst?

Suikervrije jam van Walden Farms

 • #5 Jam & Jelly Fruit Spread – Orange Marmelade.
 • #6 Jam & Jelly Fruit Spread – Strawberry.
 • #7 Jam & Jelly Fruit Spread – Blueberry.
 • #8 Céréal – Abrikoos.
 • #9 Céréal – Bosbes & rode fruit.
 • #10 Céréal – Pruim.
 • #11 Good Good Sweet Jam – Aardbei.
 • #12 Good Good Sweet Jam – Blauwe bessen.

Welke jam bij afvallen?

Halvajam. Ja echt jam! Aardbeien jam of 4 vruchtenjam, deze jam is laag in calorieën en dus een prima broodbeleg voor wanneer je wilt afvallen.

Related Posts