Hoe moet ik blauwe regen snoeien?

Hoe moet ik blauwe regen snoeien?

Wanneer en hoe blauweregen snoeien

  1. In januari of februari kunnen alle zijtakjes die uit de zogenaamde gesteltakken ontspringen tot op twee à drie knopjes worden teruggesnoeid.
  2. In juli of augustus snoeit u na de bloei alle zijtakjes tot op vijf à zes bladeren terug.

Hoe snoei je de gouden regen?

Een gouden regen hoef je in principe niet te snoeien. Nog beter: niet snoeien. Wil je oude of dode takken snoeien van de gouden regen, dan doe je dat na de bloei. Snoei al helemaal nooit in het najaar en de winter.

Hoe bind je een blauwe regen op?

Wisteria moet worden geleid; aan/langs muren of over een pergola. Een stevig geconstrueerde pergola is nodig. Een volgroeide blauwe regen vertegenwoordigt een behoorlijk gewicht. Wordt de blauwe regen langs een muur geleid, dan zijn flinke haken nodig om de aanbinders eraan vast te maken.

Wat als je blauwe regen niet snoeit?

Wanneer je de blauweregen niet snoeit, kan hij erg groot worden. Als je deze klimmer de ruimte geeft, kunnen de ranken wel 2 à 3 meter per jaar groeien.

Kun je blauwe regen klein houden?

Jazeker, het is erg belangrijk om je Wisteria goed te snoeien. Zoals voor de meeste planten geldt; snoeien hoeft niet, maar het zorg er altijd voor dat je plant mooier van vorm blijft en rijkelijker zal bloeien. Knip in de winter, wanneer de plant zonder blad is, Alle overbodige takken weg tot zo’n drie ogen.

Hoe hard groeit een gouden regen?

Behalve de eerste 3 jaar, dan groeien ze snel, wel afhankelijk van de grondsoort en groeiplaats. Daarna is de groei er uit, zeker als de boom al gaat bloeien en zaden geven. Is de boom bij het planten 1.5. m, dan kan het gemakkelijk nog wel nog wel 10 tot 15 jaar duren, voordat hij 3 m is geworden.

Hoe groot wordt een blauwe regen op stam?

De Wisteria sinensis is een slingerplant met grote blauwe, witte of roze bloemen van mei tot juni die naar beneden hangen. De lange bloemtrossen worden tot 25 cm lang. Oorspronkelijk komt de plant uit China en Japan. Hij kan 8 tot 10 m hoog worden.

Hoe leid ik een blauwe regen?

De favoriete methode op stenen muren werkt met een stevige stalen draad die aan oogvijzen hangt. Je spant deze aan met spanbouten. De draad moet sterk genoeg zijn om de volwassen best wel zwaarwichtige Wisteria te dragen. Bedenk dat de plant bij volle wasdom zwaarder dan jij zal zijn.

Hoe lang voor blauwe regen bloeit?

De blauwe regen, wie kent hem niet. Bij de meest verkochte Wisteria duurt het vaak zo’n 5 jaar voordat deze volwaardig gaat bloeien. Deze soort al na 2 jaar en hij ziet er precies hetzelfde uit!

Related Posts