Hoe lang resultaat na bleken tanden?

Hoe lang resultaat na bleken tanden?

Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd dan blijven de tanden na het bleken gedurende 2 tot 2,5 jaar mooi wit. Dit is ook een beetje afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten.

Hoe lang na bleken geen kleurstoffen?

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat je 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let hierbij erop dat je absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten.

Waarom worden tanden geler als je ouder wordt?

In de meeste gevallen zijn gele tanden toe te schrijven aan externe verkleuringsfactoren die verband houden met voeding. Zij maken de tanden doffer, waardoor ze steeds geler worden. De genen bepalen de aanvankelijke kleur van de tanden en hun evolutie bij het ouder worden.

Kan iedereen tanden laten bleken?

In principe kan dus iedereen met een volgroeid gebit zijn tanden laten bleken. Echter zitten er (net zoals bij zoveel dingen) een aantal haken en ogen aan. Zo kunnen kronen en facings niet worden gebleekt.

Is tanden bleken permanent?

Is tanden bleken permanent? Nee, op den duur zullen uw tanden weer gaan verkleuren. Het effect van tanden bleken blijft langer zichtbaar als u weinig zuurhoudende dranken drinkt of voedsel met veel kleurstoffen eet. Ook roken zorgt ervoor dat uw tanden sneller verkleuren.

Hoe lang duurt bitje maken?

Voor een individueel bitje maakt de tandarts eerst een afdruk van uw tanden. Na enkele dagen is het bitje gereed om opgehaald te worden. U krijgt het gipsen model mee. U brengt de gel (enkele dotjes) aan in het bitje, alleen op de plaatsen waar de tanden van het gipsmodel blauw zijn gekleurd.

Wat mag je niet na tanden bleken?

Na uw behandeling dient u bij voorkeur 2 uren NIET te eten of te drinken. U mag wel gewoon water drinken. In ieder geval de eerste 3 uur niet roken, het advies is om 24 uur NIET te roken, dit is volledig op eigen risico. De eerste 24 uur na uw behandeling dient u alle producten met veel kleurstoffen te vermijden.

Hoe krijg ik gele aanslag van mijn tanden af?

Aanslag kan de tandarts of mondhygiënist door een professionele gebitsreiniging verwijderen. Bleken is hiervoor niet de oplossing. Dode tanden (meestal als gevolg van een val of klap) kunnen van binnenuit verkleuren. Dit kan ook gebeuren na een wortelkanaalbehandeling.

Hoe komt het dat je gele tanden krijgt?

Witte tanden worden geel van kleurstoffen die zich in ons eten en drinken bevinden. Een aantal producten, waaronder koffie, thee en rode wijn bevatten tannine. Dit tast het tandglazuur aan en verkleurt het gebit. Maar ook synthetische kleurstoffen kunnen jouw tanden verkleuren.

Hoe bleek je je tanden door tandarts?

Tijdens het bleken wordt uw glazuur tijdelijk open gezet door de bleekvloeistof. Het bleekmiddel (6% waterstofperoxide) komt binnen in de tand en breekt daar de kleurmoleculen af, waardoor uw tanden weer hun natuurlijk witte kleur terugkrijgen.

Kan het kwaad om je tanden te bleken?

Tanden bleken hoeft per definitie niet slecht voor het gebit te zijn. Echter kan dat het wel zijn als ervoor schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor worden gebruikt. Door waterstofperoxide kan de wortel van de tand van buitenaf worden afgebroken. Dit is zeer moeilijk weer te herstellen.

Heeft tanden bleken zin?

Kunnen je alle tanden en kiezen bleken? Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Ze kunnen zelfs meer opvallen na het bleken.

Related Posts