Hoe gebruik je Kogellagervet?

Hoe gebruik je Kogellagervet?

Vet

  1. Kogellagervet: dit gebruik je voor het smeren en beschermen van onder andere alle typen glij-, kogel- en rollagers, assen, kettingen, tandwielen, scharnieren en andere draaiende delen.
  2. Keramisch vet: dit gebruik je voor de montage van onder andere bouten, moeren, bougies, uitlaatdelen en schijfremmen.

Waar moet je je ketting mee smeren?

Speciale kettingolie werkt het best Omdat een fietsketting zo moeilijk goed te smeren is, is zeer goede smeerolie nodig. Dat is niet een of andere universele olie voor huis, tuin en keuken of de naaimachineolie die nog steeds in de rekken bij de fietsenmaker te vinden is. Ook goedkope rijwielolie voldoet niet.

Wat is smeervet?

Een smeervet is eigenlijk een ‘verdikte olie’. Lagervet bestaat grotendeels uit een basisolie in een verdikker, aangevuld met additieven (toevoegingen). Door te variëren met deze bestanddelen is het mogelijk om verschillende vetten te produceren voor een brede reeks toepassingen.

Welke soort rubber moet gebruikt worden voor afdichting van smeermiddelen en waarom?

EPDM (Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer), FKM (Fluorrubber, Viton), PTFE (Teflon) en NBR (Nitrilbutadieenrubber of Nitrilrubber) zijn de meest gebruikte afdichtmaterialen. Voor (heet) water wordt EPDM aanbevolen, voor (pers-)lucht, olies en brandstoffen wordt meestal FKM aanbevolen.

Wat doet Lagervet?

Lagervet: smeermethoden en smeermiddelen. Het nasmeren is van groot belang voor een optimale levensduur van uw lagers. smeermiddel zorgt ervoor dat er zo min mogelijk frictie tussen de afzonderlijke onderdelen ontstaat.

Waar kan ik het beste mijn MTB ketting mee smeren?

Voor het smeren van de ketting van je MTB, kun je kiezen tussen droge of natte olie. Een droge kettingolie is geschikt voor droge weersomstandigheden en een natte kettingolie voor natte weersomstandigheden.

Welk rubber kan tegen benzine?

Nitril Butadieen Rubber (NBR) NBR is bestendig tegen benzine, diesel, kerosine, propaan (gas) en water.

Related Posts