Heb ik een warme of koele ondertoon?

Heb ik een warme of koele ondertoon?

Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur. Een olijfkleurig huid kan grijzig lijken naast wit.

Welke kleuren horen bij de herfst?

Een aantal van de favoriete kleuren voor het herfsttype zijn warme aardetinten zoals: allerlei warme bruintinten, mahonie, goudgeel, maïsgeel, warm groen, petrol, olijfgroen, mosgroen, avocado, roestbruin, gedempt oranje, cognac, perzik, khaki, abrikoos, terracotta, warm bordeaux, warm grijs, mosterd, zalm, turkoois.

Hoe weet je als je een warme of koude kleur hebt?

Lees ook:   Hoe werkt ventilator op houtkachel?

Ga in het daglicht staan en kijk naar de aderen aan de binnenkant van je polsen. Als je aderen wat groenig zijn, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen wijzen op een koele ondertoon, groenblauwe aderen op een neutrale ondertoon.

Welk Herfsttype?

Kleurtype bepalen: je ogen Dan kun je zelfs naar iets kleins als de kleur van je ogen kijken. Zo heeft het zomertype vaak een lichte kleur ogen (lichtgroen, grijs of blauw), terwijl het herfsttype doorgaans gekenmerkt wordt door een donkere kleur (olijfgroen of licht- tot donkerbruin).

Heb ik een gele of roze ondertoon?

Houd een stuk wit papier bij je gezicht. Als je huid gelig of vaal lijkt naast het witte papier, dan heb je een warme ondertoon. Als je huid roze, rooskleurig of blauwachtig rood lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid grijzig lijkt, dan is je huid waarschijnlijk olijfkleurig met een neutrale ondertoon.

Lees ook:   Hoeveel cm groeit een Acer per jaar?

Welke kleur bij koele ondertoon?

Vervolgens moet je leren welke kleuren warm zijn en welke koel zijn. Een handige vuistregel is dat warme kleuren een gele toon hebben en koele kleuren een blauwe ondertoon. Warm: rood, oranje, geel, geel groen etc. Koel: blauw, paars, groen.

Welke kleuren horen bij Wintertype?

Het wintertype ziet er goed uit in:

  • zwart in combinatie met een felle kleur, fuchsia, fel lavendelpaars, citroengeel, fel groen.
  • zwart in combinatie met wit (het wintertype is het enige type dat staat met zwart en wit)
  • rood (van rood/wit/blauw)
  • alle heldere blauwtinten.
  • donkerbruin met felle accenten als turqoise.

Wat zijn herfstkleuren kleding?

De herfst is het seizoen van de warme kleuren. De kleurenwaaier van het herfsttype bestaat dan ook uit warme, donkere tinten als okergeel en bruin. Ook een diepe kleur als bordeauxrood hoort thuis in het kleurenpalet van het herfsttype, net als olijf-, mos- of dennengroen.

Welke kleuren passen bij een koele ondertoon?

Lees ook:   Wat zijn de 5 Moedersauzen?

Welke Skintone heb ik?

Heeft je huid een gele, gouden, of perzikkleurige gloed, dan heb je een warme ondertoon. Jouw huid bruint makkelijk en de adertjes aan de binnenkant van je polsen zijn groen. Gouden sieraden staan jou het mooist. Jouw huid heeft een koele ondertoon als de tint eerder naar roze, rood of blauw neigt.

Wat voor kleurtype?

STAP 1: warm of koud type?

Koude ogen Grijs Groen Blauw Warme ogen Bruin Amber Hazelnoot
Koude huid Rode ondertoon Tinten van blauw en roze Verbrandt snel Warme huid Gelige of bruine ondertoon Tinten van goud en groen Bruint makkelijk

Welk kleurtype Zomertype kleuren?

Vaak hebben zomertypes een hele lichte huidskleur met een koele (rozige) ondertoon. Ze verbranden snel, bruinen maar heel erg lichtjes in de zon en krijgen soms sproetjes. Hun haarkleuren zijn blond en bruin, maar dan de asbruine en asblonde haarkleuren, of muizige kleuren.

Related Posts