Welke vitamine D supplement is het beste om in te nemen?

Welke vitamine D supplement is het beste om in te nemen?

De criteria die zijn gebruikt in onze bepaling zijn:

Merk Supplement Prijs per serving
1. Swanson Vitamine D Complex €0.082
2. Swanson Vitamine D3 €0.040
3. Body & Fit Vitamine D3 1000 IU €0.038
4. MyProtein Vitamine D3 Softgels €0.056

Welke soorten vitamine D?

Twee soorten vitamine D zijn belangrijk voor de mens: vitamine D2 of ergocalciferol, en vitamine D3 of cholecalciferol. Vitamine D2 wordt op natuurlijke wijze aangemaakt door planten.

Wat bevordert opname vitamine D?

Het actieve vitamine D wordt als hormoon via de bloedsomloop naar alle lichaamsweefsels vervoerd. In de darmen bevordert het de opname van calcium, fosfaat en magnesium uit het voedsel. Deze voedingsstoffen zijn met name belangrijk voor gezonde groei van botten, tanden en spierweefsels.

Wat is de beste vorm van vitamine C?

Welke vorm u het best kunt kiezen hangt af van de toepassing en van de duur van het gebruik. Ascorbinezuur is de meest wetenschappelijk onderzochte vorm van vitamine C en komt van nature in onze voeding voor. Mensen met zuurproblemen kunnen beter kiezen voor het gebufferde ascorbatencomplex.

Welke vitamine D is het beste Kruidvat?

Davitamon 50+ Vitamine D is als beste getest door de Consumentenbond op de aanbevolen dosering vitamine D.

Waarin zit veel vitamine D?

In welke voeding zit vitamine D? Vitamine D zit van nature in vette vis, zoals haring, zalm en makreel. Vlees en eieren leveren ook vitamine D, maar minder dan vette vis. In Nederland wordt ook vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten (maar niet aan olie).

Wat doet vitamine D?

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar een in vet oplosbaar hormoon dat zorgt voor de opname van calcium en fosfaat in het lichaam. Het hormoon is aanwezig in bepaalde soorten voeding en in voedingssupplementen. Het grootste deel van onze vitamine D maakt ons lichaam echter zelf aan.

Waarom geen opname vitamine D?

Hierdoor kan een vitamine D-tekort kan ontstaan. Ook kunnen mensen een ziekte (obesitas, darmproblemen zoals bij Crohn of cystische fibrose) hebben, medicatie (als cholesterolverlagers) gebruiken, of weinig calcium via voeding binnenkrijgen waardoor vitamine D minder/niet kan wordt opgenomen.

Related Posts