Welke maand vlinderstruik snoeien?

Welke maand vlinderstruik snoeien?

Jaarlijks of om het jaar snoeien zorgt ervoor dat je vlinderstruik compact en sterk blijft.

  1. Wacht met snoeien tot de ergste nachtvorst voorbij is: meestal in maart of april.
  2. Snoei tot ongeveer 40 centimeter van de grond.
  3. Gebruik een snoeischaar met een ‘aambeeld’, een platte onderkant.

Hoe onderhoud ik een vlinderstruik?

Verzorging

  1. Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon, de vlinderstruik houdt van warmte.
  2. Zet de plant op een goed doorlatende, vochtige grond en geef de planten regelmatig water.
  3. Geef de planten in het voorjaar extra voeding zodat ze lang en rijk blijven bloeien en gezond blijven.

Hoe snoei ik een mini vlinderstruik?

Snoei de vlinderstruik terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Wanneer je hem verder terugknipt, zal hij minder of niet meer uitlopen. Zet je snoeischaar vlak boven een jonge scheut of een oog dat op uitlopen staat. Knip de tak schuin naar beneden af zodat eventueel regenwater niet in de snoeiwond blijft staan.

Hoe oud kan een vlinderstruik worden?

Een vlinderstruik groeit erg snel maar wordt doorgaans niet erg oud. Als de plant op zijn retour is, kan je beter in de zomer of meteen na de herfstsnoei wat stekken nemen en van start gaan met een nieuw, gestekt exemplaar.

Kan ik mijn vlinderstruik al snoeien?

Vlinderstruik laag snoeien De vlinderstruik bloeit op eenjarig hout, voor een mooie groeiwijze en een rijke bloei is het aan te raden de vlinderstruik elk voorjaar (maart) sterk terug te snoeien. U kunt alle takken vlak boven de grond of tot 30 centimeter van de grond afzagen, het liefst vlak boven een zijscheutje.

Wat heeft een vlinderstruik nodig?

De vlinderstruik houdt van een voedingsrijke, humusrijke, goed doorlatende grond. Daarnaast is het belangrijk dat de grond niet te zuur is, dus kalk strooien is belangrijk. Een geschikte grond is Pokon Aanplantgrond Tuinplanten Bio, deze houdt goed water vast en bevat bovendien plant-eigen schimmels.

Waar moet een vlinderstruik staan?

Je kunt een vlinderstruik het best in het voorjaar of najaar planten (niet tijdens vorst). De vlinderstuik houdt van een voedingrijke, humusrijke, goed doorlatende en kalkhoudende grond. Zet deze struik niet op een zure grond, want dan kan deze geen voedingsstoffen opnemen. Plant de vlinderstruik op een zonnige plek.

Kan vlinderstruik tegen wind?

De Vlinderstruik staat het liefst in de volle zon maar doet het ook goed in de halfschaduw. Als de struik in de volle zon staat trekt hij de meeste vlinders aan. Hij staat het liefst enigszins beschut zodat hij bij harde wind niet los komt te staan.

Hoeveel ruimte heeft een vlinderstruik nodig?

Graaf op de plek waar de vlinderstruik moet komen een gat dat net iets groter is dan de wortels van de vlinderstruik. Op deze manier zullen de wortels genoeg ruimte hebben wanneer de planten uiteindelijk in de grond geplant zijn. Zorg dat er tot ten minste 50 centimeter rond deze plek geen onkruid te vinden is.

Related Posts