Wat zijn de 4 belangrijkste whisky producerende landen?

Wat zijn de 4 belangrijkste whisky producerende landen?

Alhoewel Schotland en Ierland de meest bekende landen zijn als het gaat om Whisky, zijn wereldwijd veel meer landen die dit gouden nat ook produceren. Zo maken onze Ooster- en zuiderburen bijvoorbeeld ook whisky (respectievelijk Slyrs en Goldlys maar ook landen als Japan, Taïwan, Zweden, India en natuurlijk Nederland.

Welke soorten whisky zijn er?

Whisky, welke soorten zijn er eigenlijk?

 • Single Malt whisky.
 • Single Grain whisky.
 • Single Cask whisky.
 • Vintage malt.
 • Blended whisky.
 • Grain Whisky.
 • Ierse whiskey (waarom dit nu opeens met een ‘e’ is gespeld lees je hier.
 • Bourbon whiskey.

De meest bekende whisky landen zijn Schotland en Ierland, wat tevens de grootsten zijn en tot de populairste behoren. Qua populariteit vind je daaronder Amerika en Japan terug. Verder maakt men whisky in landen zoals Australië, India, Canada, Duitsland en natuurlijk kennen we ook whisky van de Lage Landen.

Wat is de beste whisky ter wereld?

De Japanse Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 is volgens de World Whisky Bible de beste whisky ter wereld. Expert Jim Murray omschreef de whisky als een drank “van bijna ongelofelijke genialiteit”, en kende de single malt prompt een score van 97,5 op 100 toe.

Wat is de beste Schotse whisky?

1. Glen Scotia Single Malt (25 jaar) Buiten deze categorieën om werd de Glen Scotia Single Malt expression van 25 jaar oud verkozen tot beste whisky van 2021. Volgens de jury is het ‘een diepe, rijke en geconcentreerde elegante single malt’.

Waar wordt de meeste whisky geproduceerd?

Waar wordt de meeste whisky gemaakt?

De grootste en belangrijkste landen die whisky produceren staan ook wel bekend als de Whisky Big Five. Op volgorde van belangrijkheid zijn dit Schotland, Amerika, Ierland, Canada en Japan. Een land waar ook erg veel whisky wordt geproduceerd is India.

Wat is de zachtste whisky?

The Glenlivet Founders Reserve is een zachte fruitige whisky die romig voelt op de tong. Een ideale whisky voor de beginnende single malt drinker. Deze Schotse whisky is zacht van smaak wat mede komt door het gebruik van Amerikaans eikenhout voor de whiskyvaten.

Welke whisky is goed?

Whisky bucket list: de 15 beste whisky’s op een rij

 1. Macallan Sherry Oak 25 jaar.
 2. Johnnie Walker Blue Label.
 3. Bowmore 25 jaar.
 4. Bunnahabhain whisky 25 jaar.
 5. Glenmorangie Signet.
 6. Springbank 12 jaar.
 7. Ardbeg Uigeadail.
 8. Laphroaig Quarter Cask.

Related Posts