Wat zegt de bandenmaat?

Wat zegt de bandenmaat?

Het eerste getal staat voor de doorsnede van je band. Het tweede getal staat voor de hoogte van de band. Deze wordt weergegeven als percentage van de breedte. Bij de bandenmaat 195/65 R 16 (aanpassen naar de desbetreffende band) is de hoogte van de band 65% van de breedte.

Wat betekent de R op een bandenmaat?

3 Constructietype. De letter R betekent dat het een radiaalband betreft. Bijna alle nieuwe autobanden zijn radiaalbanden.

Is een M s band een winterband?

Allseasonbanden vormen een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Ze hebben duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden onder winterse omstandigheden en tekortkomingen ten opzichte van winterbanden op besneeuwde wegen. M+S is een niet-beschermde aanduiding: Modder en Sneeuw.

Welke velg bij bandenmaat?

Correspondentie tabel afmetingen van banden/velgen

Breedte van de velg Minimale breedte van de band Aanbevolen breedte van banden
5.5 165 175 of 185
6 175 185 of 195
6.5 185 195 of 205
7 195 205 of 215

Waar staat de R voor op een band?

De letter R staat tegenwoordig op bijna alle banden, de codeletter voor de bandconstructie. De R staat voor radiaalband.

Wat betekent 98h op een band?

snelheidsymbool. Dit geeft de maximale snelheid van een band aan. H staat voor 210 km/h.

Waar staat M s voor?

Meter per seconde (m/s), een afgeleide SI-eenheid voor snelheid. Mijl per seconde (m/s), een in Angelsaksische landen gebruikte niet-SI-eenheid voor snelheid, zie Engelse mijl (lengtemaat)

Hoe herken je een all season band?

4-seizoenenbanden kun je herkennen aan verschillende symbolen op de zijkant van de band. Vaak wordt deze band aangegeven met een A/S symbool, wat staat voor All Season. Ook plaatsen fabrikanten soms eigen symbolen op de zijkant van de band om te laten zien dat het om een 4-seizoenenband gaat.

Related Posts