Wat is xenon verlichting?

Wat is xenon verlichting?

In xenon lampen wordt geen gloeidraad gebruikt om licht te produceren zoals in halogeenlampen, maar een lichtboog tussen twee elektroden. Het licht wordt geproduceerd door een gecontroleerde gasontlading. De lampen hebben een kleine kwarts brander die gevuld is met xenon gas, metaalzouten en andere additieven.

Hoeveel kosten xenon lampen?

Moet je een Xenon lamp af-fabriek vervangen, houd dan rekening met 200-250 euro. Xenon af-fabriek lampen, maten zoals D1S en D2S zijn duurder in aanschaf en daar komen de montagekosten nog bij. LED lampen zijn het duurst om te vervangen, 200-300 euro is geen uitzondering.

Waarom geen xenon?

De nadelen van Xenon zijn op de eerste plaats de kosten. Ze kosten namelijk meer dan een halogeen lamp, al kunnen er grote verschillen zitten tussen een Xenon vervangingslamp voor een ombouwset en af-fabriek Xenon.

Hoe kun je herkennen dat je auto xenon verlichting heeft?

Hoe herken je xenon verlichting? Xenon lampen herken je bijvoorbeeld aan het heldere, fellere licht en de eventuele aanwezigheid van diverse kleuren die voor halogeen lampen niet beschikbaar zijn.

Wat is het verschil tussen xenon en LED?

LED is ten opzichte van xenon nog efficiënter, de led chips genereren bij laag vermogen enorm veel licht en worden bij met een goed koelsysteem niet warmer dan 100 graden bij een omgevingstemperatuur van 40 graden. We krijgen regelmatig vragen over de warmteontwikkeling, of de leds niet te warm worden.

Hoe lang gaat xenon verlichting mee?

Xenonverlichting geeft namelijk tot drie keer meer licht in vergelijking met halogeen verlichting. Afhankelijk van de gemiddelde rijsnelheid en het kilometrage zal een xenonlamp bij een personenauto circa 150.000 km dienst doen.

Hoeveel kost het om een achterlicht te vervangen?

Vervanging remlicht kost E 271,-

Hoe warm wordt een Xenon lamp?

De kleurtemperatuur van een Xenon lamp kan enorm verschillen en varieert van rond de 5000 Kelvin (K) tot zelf 8000 Kelvin(K) en 10000 Kelvin(K), wat zorgt voor het karakteristieke witte tot blauw-paarse licht. De lichtopbrengst is veel hoger dan dat van een halogeenlamp.

Welke Xenon in mijn auto?

Nog een tip van Xenonjan.nl om erachter te komen welke lamp er in uw auto hoort: haal de originele lamp uit de auto en kijk welk type lamp erin zit. Medewerkers van Xenonjan.nl staan u graag bij in het bepalen van welke lamp er in uw auto hoort.

Kan er Xenon in mijn auto?

Het inbouwen van de xenon set verschilt wel per voertuig. Wanneer u Xenon achteraf in wilt bouwen, zult u dus ook de lampen moeten vervangen. De geleverde Xenon lampen bevatten allemaal een h-fitting, en dit is ook in uw auto aanwezig.

Related Posts