Wat is het verschil tussen een bout en schroef?

Wat is het verschil tussen een bout en schroef?

Zo heeft een schroef een kop waarmee u de schroef vastdraait, met bijvoorbeeld een schroevendraaier of boormachine bitje. Dit kan zowel met een torx kop als een gewone kruiskop. Een bout heeft daarentegen vaak een 6 hoekige of een platte egale kop, die u niet met een boormachine of schroevendraaier aan kunt draaien.

Hoe heet een schroef zonder punt?

Een schroefoog heeft een geheel gesloten ring en bij een schroefhaak is die ring niet geheel gesloten. Je draait deze twee schroeven gemakkelijk vast, door een schroevendraaier door de ring te steken en deze als hefboom te gebruiken om kracht te zetten. De schroefhaak is verkrijgbaar met en zonder gleuf.

Wat is een verzonken schroef?

Verzonken; waarbij de de onderzijde en de kop in het materiaal verzinken. Als je een schroef met verzonken kop in zacht hout draait hoef je meestal niet voor te boren. Een verzonken schroef zorgt voor een mooie afwerking.

Wat is een Lenskop?

De lenskop houtschroef is een variant op de bolkop houtschroef. Doordat het schroefdraad onder een schuine hoeks staat, gaat de schroef gemakkelijker door het materiaal heen. Ook deze schroeven zijn te gebruiken voor het bevestigen van metaal op hout.

Wat is een bout en een moer?

Zowel schroeven als bouten worden gebruikt om twee materialen aan elkaar te bevestigen. Beiden zijn ronde staatjes van metaal, waarop schroefdraad is aangebracht. Een schroef wordt middels een uitsparing in de kop aangedraaid. Een bout wordt aangedraaid door aan de buitenkant een moer te bevestigen.

Hoe heet een schroef?

Een schroef (in Vlaanderen soms ook vijs genoemd) is een middel om voorwerpen met elkaar te verbinden.

Wat is een Snelbouwschroef?

Snelbouwschroeven worden bij de binnenafwerking vaak gebruikt voor het bevestigen van Rigips- of gipsvezelplaten. Ze zijn gemaakt van staal met een gefosfateerd oppervlak.

Wat is een verzonken kop?

(c) verzonken: de onderzijde van de kop is kegelvormig en valt in een vooraf gemaakte uitsparing in het materiaal; de bovenzijde is vlak en ligt gelijk met of iets onder het materiaaloppervlak.

Wat is de betekenis van schroef?

Een schroef is een ronde staaf met schroefdraad. de schroefdraad loopt niet altijd over de hele lengte van de schroef. Schroeven hebben een spitse punt. Een schroef heeft ook een kop. In de kop zit vaak een sleuf, of een kruis.

Waar zijn Spaanplaatschroeven voor?

De universele schroef (of spaanplaatschroef) is veruit de meest gebruikte schroef. Niet alleen voor alle houtsoorten, maar ook voor plaatmateriaal, zoals spaanplaat en houtvezelplaat. Door de dunne schacht, de diepe schroefdraad en de extra scherpe punt, draait deze schroef recht en vlot het materiaal in.

Related Posts